Kuva: AOP

Kuningatar Elisabet joutui viettämään yön sairaalassa - palatsi kommentoi vointia

22.10.2021 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kuningattaren terveydentila on herättänyt huolta viime päivinä.

Kuningatar Elisabet, 95, on kamppaillut viime päivinä terveyshuolien kanssa. Aiemmin tällä viikolla hän joutui lääkärin kehotuksesta perumaan matkansa Pohjois-Irlantiin. Sen jälkeen kuningatar joutui viettämään yön sairaalassa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013.

Nyt kuningatar on päässyt sairaalasta jatkamaan toipumistaan palatsissa ja määrätty lepäämään ainakin viikon loppuun saakka. Kuningatar otettiin sairaalaan tutkittavaksi varmuuden vuoksi ja vointia tutkittiin ottamalla häneltä alustavia testituloksia. Palatsista kommentoidaan kuningattaren voivan nyt hyvin ja palatsi uskookin hänen ottavan osaa useisiin tilaisuuksiin ja edustustehtäviin jo ensi viikolla.

Kuluneet kuukaudet ovat olleet pitkäaikaiselle hallitsijalle vaikeita muun muassa hänen elämänkumppaninsa prinssi Philipin menehdyttyä 99 vuoden iässä huhtikuussa 2021. Viime viikolla kuningatar ryhtyi myös ensimmäistä kertaa julkisesti käyttämään kävelykeppiä.

Kuningattaren terveyshuolet vahvistetusti eivät liity ainakaan koronavirukseen, mutta edustusmatkan perumista aivan viime hetkellä pidetään erittäin harvinaisena.

Lue myös: Kuningatar Elisabet taipui vastahakoisesti lääkärin pyyntöön - peruu matkan ja jää lepäämään

Lue myös: Lääkärit toivovat kuningatar Elisabetin luopuvan päivittäisestä iltarutiinistaan

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat