Kuva: AOP

Kuningatar Elisabet joutui luopumaan rakkaasta harrastuksestaan - lääkärin määräys

28.10.2021 17:15 - Roy Kokkonen

Kuningatar Elisabet on ratsastanut koko ikänsä. Viimeiset kaksi kuukautta hän on kuitenkin ollut poissa satulasta - lääkärin määräyksestä.

Lääkärit ovat määränneet kuningatar Elisabetin luopumaan ratsastuksesta. Ratsastaminen on ollut yksi kuningattaren lempipuuhista koko hänen elämänsä ajan. Koronasulun ollessa pahimmillaan hän kävi ratsastusretkillä päivittäin.

Kuningatar ei kuitenkaan ole voinut ratsastaa viimeiseen kahteen kuukauteen. Edellisen kerran hänet nähtiin satulassa kesällä Skotlannissa. 

Elisabet on kärsinyt viime aikoina terveysongelmista. Hän on joutunut jättämään edustustehtäviä väliin ja vietti viime viikolla yön sairaalassa. Sittemmin hän on kotiutunut ja jatkanut kevyissä tehtävissä hoitaen audiensseja etäyhteydellä.

Sisäpiirilähteiden mukaan ratsastamisesta on tullut 95-vuotiaalle kuningattarelle epämukavaa. Lähteiden mukaan kuningatar ei kuitenkaan suostu luopumaan rakkaasta harrastuksestaan kokonaan, vaan aikoo vielä palata satulaan.

Yhdsyvaltain presidentti Ronald Reagan ja kuningatar Elisabet ratsastamassa vuonna 1982. (kuva: AOP)

Kuningatar on ratsastanut koko ikänsä. Lisäksi hän on innokas laukkaurheilun ystävä ja tuttu näky muun muassa Royal Ascot -laukkakisassa. Elisabet ei suinkaan ole ainoa eläinten ja hevosten ystävä kuninkaallisessa perheessä. Hänen tyttärensä, prinsessa Anne, 71, on voittanut kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuden ja on myös ainoa kuninkaallisen perheen jäsen, joka on kilpaillut Olympialaisissa. 

Elisabetin tänä vuonna edesmennyt aviomies, prinssi Philip puolestaan tunnettiin nykyaikaisen valjakkoajon luojana, puolestapuhujana ja aktiivisena kilpailijana. Hän muun muassa voitti lajin maailmanmestaruuden osana Ison-Britannian kultamitalijoukkuetta vuonna 1980. Philip viihtyi hevosten parissa loppuun saakka vielä senkin jälkeen, kun oli vetäytynyt julkisista tehtävistä.

Kuningatar Elisabet on ratsastanut koko ikänsä. Kuvassa hän on opettelemassa alkeita shetlanninponin selässä 1930-luvun loppupuolella. (kuva: AOP)

Lue myös: Tiesitkö? Prinssi Philip oli myös maailmanmestari - viihtyi lajin parissa loppuun saakka

Lue myös: Kuningatar Elisabet ei enää edusta yksin tapahtumissa - esiintyi ensi kerran sairaalayön jälkeen

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat