Kuva: Nelonen

Pelkääkö Sami Kuronen Temptation Island Suomi -ohjelman maineen puolesta kohujen jälkeen?

03.11.2021 18:15 - Iiro Myllymäki

Suosikkisarjan juontaja toivoo, että viime aikojen kohut eivät langeta liian isoa varjoa ohjelman ylle.

Sami Kuronen, 47, on juontanut Temptation Island Suomi -ohjelmaa sen alusta alkaen. Pian sarjasta käynnistyy sen kymmenes tuotantokausi, ja juhlakausi alkaa kohujen varjostamana. Edellisen kauden jälkeen Ylen MOT-toimitus selvitti tosi-tv-viihteen varjopuolia tv-ohjelmassaan ja nettiartikkeleissa. Selvitykseen oli haastateltu useita Temptation Island Suomeen osallistuneita henkilöitä, jotka kertoivat muun muassa ohjelman tuotannon tarjoamasta riittämättömästä psykologisesta tuesta ja ohjelman kuvauksissa tai niiden jälkeen puhjenneista vakavista mielenterveysongelmista. MOT uutisoi myös osallistujien allekirjoittamista tiukoista sopimuksista, joiden ehdot näyttäytyivät asiantuntijoille jopa kohtuuttomina. MOT:n selvityksessä keskityttiin parisuhderealityformaatin lisäksi myös Au pairit - ja Big Brother -sarjoihin.

Sami Kuronen avasi sanaisen arkkunsa MOT:n väitteistä viime kesänä kymmenennen kauden kuvausten aikana. Kuronen kirjoitti Instagram-päivityksessään, että esiintyjien hyvinvointi on tekijöiden ykkösprioriteetti ja hänen mielestään MOT:n selvitys oli yksipuolinen ja asenteellinen. Samaa mies sanoo myös Voice.fi:n haastattelussa tulevan kauden pressitilaisuudessa.

- Seurasin sitä uutisointia totta kai mielenkiinnolla. En halua siihen sen enempää ottaa kantaa muuta kuin, että se oli todella yksipuolinen ja monilta osin aika virheellinen kuva, jota siinä dokumentissa tuotiin esille. Siinä oli sellaisia syytöksiä, joihin en halua tai oikeastaan voikaan ottaa kantaa, Kuronen sanoo.

Sami Kurosen haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan alta tai suoraan Podplaysta.

Kuronen ei halua ottaa kantaa siihen, mikä MOT:n uutisoinnissa oli hänen mielestään yksipuolista.

Sarja boikottiin?

Toinen kohu on osunut juuri uuden kauden lanseerauksen alle. Viime viikolla Seiska paljasti, että yksi kauden sinkkumiehistä, Marlon Secomandi, 21, on saanut syytteen törkeästä raiskauksesta. Mies kiisti Seiskan haastattelussa syyllistyneensä epäiltyyn tekoon. Myöhemmin Ilta-Sanomat uutisoi, että Secomandi on saanut syytteen myös törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tapaus on tullut vireille Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen syyskuussa.

Sami Kuronen kertoo Voice.fi:lle saaneensa kuulla asiasta uutisoinnin kautta, kuten muukin sarjan työryhmä. Hän on seurannut uutisointia surullisin mielin.

- Emme tienneet tästä asiasta mitään, kun lähdimme kuvauksiin, eikä siellä tapahtunut mitään epäilyttävää mihinkään suuntaan. Asia tuli julkiseksi vasta syyskuussa. Emme olisi voineet saada tietää asiaa etukäteen paitsi jos hän olisi itse siitä maininnut. Tämä oli yllätys meille kaikille, Kuronen sanoo.

Myös ohjelman tulevan kauden pariskunnat yllättyivät Secomandin tapauksesta. Parien reaktioista pääset lukemaan tästä artikkelista.

Jotkut ovat nettikommenteissa vannoneet boikotoivansa sarjaa tapauksen takia. Jotkut puolestaan ovat vaatineet Nelosta perumaan koko kauden esittämisen. Kausi esitetään kuitenkin normaalisti. Nelosen kotimaisen viihteen päällikkö Mirko Baas on sanonut Iltalehdelle, että materiaalin editointiin ei myöskään tehdä muutoksia rikossyytteiden takia.

Kuronenkin sanoo, että tapaus ei tule näkymään tulevalla kaudella millään tapaa.

- Vaikka tämä ikävä tapaus onkin, toivon, että se ei asettaisi liian synkkää varjoa ohjelman ylle.

Uskooko Kuronen, että Temptation Island Suomi on saanut kohujen myötä formaattina kovia kolhuja?

- Ohjelma on kasvanut isoksi ilmiöksi, ja totta kai isot ilmiöt aina puhuttavat moninkin eri tavoin, Kuronen kommentoi.

Temptation Island Suomen kymmenes kausi alkaa 24. marraskuuta Nelosella ja Ruudussa.

Lue myös: Temptation Island -parit järkyttyivät sinkkumiehen seksuaalirikossyytteistä: "Tulee kylmät väreet"

Lue myös: Jemina, 21, oli aiemmin Temppareissa sinkkuna ja nyt varattuna - "Nyt oli koko ajan menettämisen pelko"

Lähteet: Seiska, Ilta-Sanomat, Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat