Kuva: Lars Johnson

Terapeutti ja äiti olivat huolissaan Elisan, 22, osallistumisesta Temppareihin - "Lähdin sitten kumminkin"

04.11.2021 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Temptation Island Suomen tulevalla kaudella sinkkunaisena nähtävä Elisa ei itse huolestunut tosi-tv:n eettisyydestä nousseesta kohusta.

Temptation Island Suomi -ohjelman kymmenes kausi alkaa Nelosella ja Ruudussa 24. marraskuuta. Ohjelmassa neljä pariskuntaa laittaa suhteensa testiin, kun heidät erotetaan toisistaan ja he pääsevät viettämään aikaa sinkkumiesten ja -naisten kanssa.

Tulevalla kaudella yhtenä sinkuista nähdään 22-vuotias Elisa Turusta. Tradenomiopiskelija kertoo Voice.fi:n haastattelussa lähteneensä ohjelmaan mukaan hakemaan uusia kokemuksia. Kuvausten kohokohdiksi nainen mainitsee tapaamansa muut ihmiset ja mahtavat bileet.

- Ainakin meidän puolellamme, eli varattujen miesten ja sinkkunaisten puolella, bileet olivat aina tosi railakkaita ja meillä oli hyvä meininki, Elisa kertoo.

Elisan koko haastattelun pääset kuuntelemaan alta.

Välillä ohjelmaan saapuvat varatut altistuvat sinkkujen houkutuksille ja ohjelmassa nähdään seksiä. Elisa oli ennen kuvauksia ajatellut, että ei halua harrastaa seksiä televisiossa.

- Se olisi ehkä vähän jo liikaa, Elisa sanoo nauraen.

Nainen toivoo, että hänen vanhempansa eivät katsoisi ohjelmaa. Hän kertoo kieltäneensä vanhempiaan katsomasta, mutta nämä eivät totelleet.

- He aikovat katsoa valitettavasti.

Elisa harrastaa twerkkaamista, ja hänen taidonnäytteitään nähtiin myös Temppareiden kuvauksissa. (kuva: Nelonen / Lars Johnson)

Tosi-tv-kohu ei huolestuttanut

Tosi-tv-ohjelmien tekemisen eettisyys nousi suureen keskusteluun viime keväänä, kun Ylen MOT-toimitus julkaisi selvityksensä tosi-tv:n varjopuolista. MOT oli haastatellut muun muassa Temptation Island Suomeen osallistuneita henkilöitä, joista monet ilmaisivat ohjelmassa saadun psykologisen tuen olleen riittämätöntä. Heidän mukaansa osallistujien mielenterveyshistoriaa ei selvitetty tarpeeksi ennen kuvauksia. Jotkut kokivat, että tuotannon tekemiset olivat jopa manipuloivia ja johdattelevia ja televisioon leikatut pätkät harhaanjohtavia. Suurimmalle osalle haastateltavista oli puhjennut joko Temppareiden kuvauksissa tai niiden jälkeen mielenterveysongelmia, kuten masennusta ja ahdistuneisuutta.

Elisa oli tietoinen MOT-kohusta lähtiessään mukaan ohjelmaan. Uutisoinnin takia hänen lähipiirissään jotkut suhtautuivat epäillen naisen päätökseen lähteä mukaan Temppareihin.

- Äitini oli tosi huolissaan, ja terapeuttini oli myös huolissaan. Koin, että olen tarpeeksi vahva lähtemään sinne, Elisa kertoo.

Terapeutti oli Elisan mukaan ollut huolissaan siitä, miten Temptation Island -kokemus voisi vaikuttaa naiseen.

- Keskustelimme asiasta ja ajattelin, että olen tarpeeksi vahva ja fiksu päättämään asiasta, ja lähdin sitten kumminkin.

Elisa itse ei ollut huolissaan, että reissu voisi mennä pieleen. Hän kertoo lähteneensä kuvauksiin innokkain mielin.

Elisa kertoo, että hänen mielestään tuotanto oli ottanut kuvauksissa hyvin huomioon osallistujien mahdollisen avun tarpeen. Hän kertoo, että osallistujilla oli käytössään psykologi ja myös muut tuotannon jäsenet tarjosivat keskusteluapua.

- Oli myös mahdollisuus soittaa kotiin, jos olisi halunnut.

Myös ohjelman uudelle kaudelle osallistuneet pariskunnat kertoivat samankaltaisia mietteitään ohjelmassa saadusta psykologisesta tuesta, kun Voice.fi haastatteli heitä ohjelman pressitilaisuudessa. Kukaan ei nostanut esiin, että saatu apu olisi ollut riittämätöntä. Pariskuntien haastattelut pääset kuuntelemaan alta.

Ohjelman juontaja Sami Kuronen on kritisoinut MOT:n uutisointia virheelliseksi ja asenteelliseksi.

- Seurasin sitä uutisointia totta kai mielenkiinnolla. En halua siihen sen enempää ottaa kantaa muuta kuin, että se oli todella yksipuolinen ja monilta osin aika virheellinen kuva, jota siinä dokumentissa tuotiin esille, Kuronen sanoo Voice.fi:lle.

Lisää miehen kommentteja pääset lukemaan tästä linkistä.

Lue myös: Temptation Island -parit järkyttyivät sinkkumiehen seksuaalirikossyytteistä: "Tulee kylmät väreet"

Lue myös: Jemina, 21, oli aiemmin Temppareissa sinkkuna ja nyt varattuna - "Nyt oli koko ajan menettämisen pelko"

Lähde: Yle

Uusimmat