Kuva: AOP

MTV: Huumekuskin järjetön pakomatka tallentui poliisin kameraan - pamput viuhuvat kiinniotossa

19.11.2021 19:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Puoli tuntia kestänyt takaa-ajo oli raju ja vaarallinen.

MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa nähdään toukokuussa 2020 tapahtunut hurja takaa-ajo, joka päättyi vielä rajumpaan kiinniottoon.

Kaikki alkoi hiljaisena maanantai-aamupäivänä Kivikon McDonald'sin pihalla.

Poliisi oli halunnut jutella ravintolan pihalla tavatun miehen kanssa. Kuljettaja ei kuitenkaan halunnut tekemisiin poliisin kanssa ja lähti pakoon. 

Poliisi lähti seuraamaan Volkswagen-merkkistä farmariautoa usean partion ja moottoripyörän voimin. Takaa-ajo pitkittyi puolen tunnin mittaiseksi ja kulki usean asuinalueen läpi Itä-Helsingissä ja Vantaalla.

Myöhemmin kävi ilmi, että kuljettajalla ei ollut ajokorttia ja hän oli amfetamiinin vaikutuksen alaisena. Lisäksi 28-vuotiaalla miehellä oli kiinniottohetkellä hallussaan useita eri huumausaineita.

Poliisin kojelautakameroihin tallentuneella videolla nähdään, kuinka vaaralliseksi takaa-ajo äityi. Nopeudet ovat suuria taajama-alueella. Yhdessä vaiheessa pyörätietä pitkin ajanut poliisiauto on suistua ojaan ilmalennon jälkeen.

Usean pysäytysyrityksen jälkeen poliisit saavat auton kiilattua ja piiritettyä. Poliisit rikkovat pampuilla sivuikkunat ja moottoripyöräpoliisi hyppää konepellin päälle potkimaan tuulilasia. Huumekuski saa OC-sumutetta silmilleen, jonka jälkeen poliisi leikkaa veitsellä turvavyön poikki ja vetää miehen ulos autosta. 

Tapaus eteni lopulta hovioikeuteen asti, jossa mies sai neljän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Katso hurja takaa-ajo alta:

Lue myös: Ex-jengiläinen Mika "Immu" Ilmén kertoo vankilan karuista oloista - kiuaskivet viuhuivat saunassa

Lue myös: Radion suosikkijuontaja opiskeli ensin näyttelijäksi sekä poliisiksi: "On antanut perspektiiviä"

Lähde: MTV

Suosittelemme

Uusimmat