Kuva: AOP

J.K. Rowling syyttää transaktivisteja kotiosoitteensa jakamisesta Twitterissä - poliisi selvittää asiaa

24.11.2021 17:45 - Iiro Myllymäki

Kirjailija väittää, että aktivistit yrittävät uhkailla häntä vaikenemaan transasioista.

Artikkelin voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Harry Potter -kirjoistaan tunnettu J.K. Rowling, 56, on väittänyt, että kolme transaktivistia paljasti tahallaan hänen kotiosoitteensa sosiaalisessa mediassa. Muun muassa Fox News kirjoittaa, että kolmen aktivistin joukko jakoi Twitterissä kuvan Rowlingin kodin ulkopuolelta ja Rowlingin mukaan kuvassa näkyi myös kodin osoite. Pink News -sivuston mukaan aktivistit olivat pitämässä Rowlingin kodin ulkopuolella mielenosoitusta vastustaakseen kirjailijan kommentteja transsukupuolisiin ihmisiin liittyen. Monet ovat pitäneet Rowlingin kommentteja transfobisina.

Rowling on avautunut aiheesta Twitterissä.

Viime perjantaina perheeni osoite jaettiin Twitterissä, kun kolme aktivistinäyttelijää otti itsestään kuvia talon edessä. He asettelivat itsensä tarkasti, jotta osoitteemme oli näkyvillä”, Rowling aloittaa ketjunsa.

Nainen kiittää ihmisiä, jotka ilmoittivat kuvasta heti Twitterille. Hän kiittää myös Skotlannin poliisia avusta asiassa. Rowling pyytää kaikkia olemaan jakamatta kuvaa eteenpäin tai poistamaan jo jakamansa kuvapäivitykset. Skotlannin poliisista vahvistetaan Independent-julkaisulle, että tapausta selvitetään.

Yhdessä twiitissään Rowling on jakanut kuvassa esiintyneiden henkilöiden käyttäjänimet. Nämä henkilöt ovat poistaneet Twitter-tilinsä.

”He varmaan luulivat, että jakamalla osoitteeni he voisivat uhkailla minut olemaan vaiti naisten sukupuoleen liittyvistä oikeuksista. Heidän olisi pitänyt tajuta, että olen jo saanut niin monia tappouhkauksia, että voisin tapetoida taloni niillä, enkä siltikään ole lakannut ottamasta kantaa. Ehkäpä he pystyisivät vakuuttamaan, että heidän liikkeensä ei ole uhka naisille, jos he lakkaisivat vainoamasta, häiriköimästä ja uhkailemasta meitä”, Rowling kirjoittaa.

Naisen twiittiketjuun pääset alta tai tästä linkistä.

Rowlingin kommentit transsukupuolisuuteen liittyen ovat herättäneet suurta huomiota vuodesta 2019 alkaen. Nainen on muun muassa kirjoittanut pitkän esseen, jossa hän sanoi olevansa huolissaan nykykehityksen asettamasta uhasta naisille.

”Haluan, että transnaiset ovat turvassa. En kuitenkaan halua, että samalla tytöiksi syntyneet ovat vähemmän turvassa. Kun vessojen ja pukuhuoneiden ovet avataan kenelle tahansa miehelle, joka uskoo tai tuntee olevansa nainen, avataan ovet samalla ihan kaikille miehille, jotka haluavat tulla sisään”, Rowling muun muassa kirjoitti.

Kirjailijan lausuntoja on kritisoitu muun muassa transfobisina ja tutkimustietoon perustumattomina.

New York Postin mukaan yksi Rowlingin kodin edustalta jaetussa kuvassa esiintyneistä ihmisistä oli koomikko ja transaktivisti Holly Stars, joka puolusti kuvan ottamista päivityksessään. Stars kertoi seisovansa kuvan takana mutta päätyneensä poistamaan sen saatuaan ”hurjan määrän vakavia ja uhkaavia transfobisia viestejä”.

Lue myös: J.K. Rowling ei palaa Harry Potter -maailmaan odotetussa paluujaksossa

Lue myös: Voisiko Miss Suomessa olla mukana transsukupuolinen kilpailija? Missiemo Sunneva Sjögrén kommentoi

Lähteet: Fox News, Independent, Pink News

Kilpailut

Uusimmat