Kuva: AOP

Idris Elba luuli tulleensa ammutuksi hittielokuvan kuvauksissa - ohjaaja kertoo nyt, mitä oikeasti kävi

27.11.2021 10:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Idris Elba luuli, että häntä ammuttiin American Gangster -elokuvan kuvauksissa.

Näyttelijä Idris Elba, 49, nähtiin Ridley Scottin ohjaamassa rikoselokuvassa American Gangster (2007) yhdessä Denzel Washingtonin ja Russel Crowen kanssa. Kuvauksissa sattui tapaus, jonka seurauksena Elba pelästyi pahanpäiväisesti.

Eräässä kohtauksessa Washingtonin esittämä Frank Lucas nostaa aseen Elban roolihahmon otsalle. Scott pyysi Elbaa nojaamaan piippuun, jotta hän reagoisi aidosti aseen rekyyliin.

Scott kuitenkin vakuutti, että aseen piippu oli kiinteä, eikä sitä ollut ladattu edes paukkupatruunalla. Siksi Elban järkytys oli suuri, kun aseesta kuuluikin laukaus.

– Hän [Washington] veti liipaisimesta ja aseesta kuului pamaus. Idris luuli, että häntä oli ammuttu ja hän kaatui jalkakäytävälle huutaen: "Minua on ammuttu", Scott kertaa tapahtumia.

Scottin kanssa pitkään työskennellyt elokuvien aseneuvonantaja Paul Biddiss vakuuttaa, että Scott on äärimmäisen tarkka turvallisuudesta.

– Hän tarkoitti kiinteällä piipulla sitä, että piippu oli umpinainen, eikä mikään luoti voisi kulkea sen läpi. Kyseessä oli täysin deaktivoitu, käyttökelvoton ase, Biddiss kertoo.

Kuvauksissa ei käytetty perinteistä, ruudilla toimivaa paukkupatruunaa, joka saattaa olla lähietäisyydeltä ammuttuna jopa hengenvaarallinen.

– Rekyyliefektin luomiseksi aseessa käytettiin niin sanottua UTM-patruunaa, joita voidaan käyttää, vaikka piippu olisi ummessa. Se on kuin pieni, hopeinen hylsy, joka toimii paineilmalla. Patruunaa voidaan käyttää useamman kerran rekyylivaikutuksen luomiseksi. Niitä käytetään usein elokuvien lähikuvissa, Biddis tarkentaa.

Elokuvien aseturvallisuus on noussut tapetille Rust-lännenelokuvan traagisen kuolemantapuksen vuoksi. Näyttelijä Alec Baldwin ampui vahingossa kuvaaja Halyna Hutchinsin kuoliaaksi kuvauksissa, kun rekvisiitta-aseeseen oli jostain syystä ladattu oikea patruuna.

Lue myös: Ase oli ladattu oikealla panoksella - Alec Baldwin kommentoi ensi kerran traagista ampumaonnettomuutta

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat