Kuva: AOP

Ase oli ladattu oikealla panoksella - Alec Baldwin kommentoi ensi kerran traagista ampumaonnettomuutta

25.10.2021 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Vielä ei ole selvää, miksi ja kenen toimesta ase oli ladattu ja oikealla panoksella.

Viime viikolla maailmaa järkytti yllättävä ampumaonnettomuus, kun konkarinäyttelijä Alec Baldwin, 63, ampui Rust-elokuvan kuvauksissa elokuvaaja Halyna Hutchinsin, 42, kuoliaaksi. Myös elokuvan ohjaaja Joel Souza loukkaantui onnettomuudessa, mutta on jo toipumassa.

Oikeiden aseiden käyttö harmittomilla paukkupatruunoilla on elokuvissa yleistä, mutta ase olikin työryhmän yllätykseksi ladattu oikealla panoksella. Hetkeä ennen onnettomuutta elokuvan apulaisohjaaja Dave Halls oli ojentanut aseen Baldwinille todeten sen olevan "kylmä ase" eli ei oikeasti ladattu. Halls itse oli ottanut aseen rekvisiittakärrystä eikä myöskään tiennyt sen olevan ladattu.

Baldwin kommentoi itse asiaa ensimmäisen kerran perjantaina. 

"Ei ole sanoja kuvailemaan shokkiani ja suruani koskien traagista onnettomuutta, joka vei Halyna Hutchinsin, vaimon, äidin ja syvästi ihaillun kollegamme hengen", Baldwin kuvailee Twitter-tilillään.

Baldwin osoitti syvän osanottonsa erityisesti Hutchinsin perheelle.

"Olen yhteydessä hänen mieheensä ja tarjoan tukeni hänelle sekä perheelle. Sydämeni on särkynyt aviomiehen, pojan ja kaikkien, jotka tunsivat ja rakastivat Halynaa puolesta", Baldwin jatkaa.

Jos julkaisu ei näy, pääset katsomaan sen täältä.

Erikoistehosteiden suunnittelija Zak Knigth arvioi Daily Mailille, että turvallisuus meni pieleen useammassa kohtaa. Hän alleviivaa, että elokuva-aseissa ei missään tapauksessa saisi olla oikeaa panosta ja aseen lataus pitäisi tarkistaa aina ennen kuin sillä oikeasti ammutaan. Knight sanoo myös, että ketään, tässä tapauksessa kuvaajaa ja ohjaajaa ei missään olosuhteissa pitäisi laittaa kameran taakse seisomaan silloin kun kohtauksesa ammutaan suoraan kohti kameraa. Knight vetoaa, että elokuva-alalla on yleisesti tunnettu, hyvin tiukka sääntö, että rekvisiitan joukkoon ei koskaan tuoda oikeita ammuksia.

Rustin työryhmä oli joitakin tunteja ennen onnettomuutta marssinut kuvauksista ulos vedoten turvattomiin työoloihin ja liian pitkiin työpäiviin kuvauksissa. Työntekijät olivat huolissaan turvallisuudesta aseisiin liittyen sillä aseet olivat lauenneet vahingossa jo kaksi kertaa. Kaikki eivät palanneet mielenilmauksesta johtuen kuvauksiin onnettomuuspäivänä. Muun muassa aseita tarkkaillut rekvisiittavastaava ei palannut vaan hänen tilalleen värvättiin hätäisesti uusi henkilö, jonka nimeä ei ole julkaistu. Ei ole tietoa, oliko tuuraajia koulutettu tehtäviinsä mitenkään ja millä määrin he tarkastivat aseiden turvallisuutta.

Työryhmän jäsenet ennakoivat, että elokuvaa ei aiota näissä olosuhteissa koskaan kuvata loppuun. 

Lue myös: Järkyttävä onnettomuus elokuvan kuvauksissa - Alec Baldwin ampui vahingossa naisen kuoliaaksi

Lähteet: NME, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat