Kuva: AOP

Game of Thronesin hylätyllä spin-offilla käsittämätön hintalappu - "Tämä ei vain toimi"

03.12.2021 10:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Hylätyn spin-offin hinnaksi muodostui huimat 30 miljoonaa - ja sillä saatiin aikaiseksi vain yksi jakso.

Kun huippusuosittu fantasiasarja Game of Thrones tuli päätökseensä kahdeksan tuotantokauden jälkeen vuonna 2018, HBO alkoi pohtimaan, mitä sitten.

Yhtiö alkoi kehittelemään useita mahdollisia ideoita spin-off-sarjaksi. Uutuuskirja Tinderbox: HBO's Ruthelss Pursuit of New Frontiers paljastaa, että yksi ajatus jalostui jo pilottijaksoksi ennen hyllyttämistään.

HBO:n omistavan WarnerMedian entinen hallituksen puheenjohtaja Bob Greenblatt kertoo kirjassa, että Jane Goldmanin luomasta spin-offista tehtiin jo pilottijaksoa, kun hän tuli mukaan päätöksentekoon.

- He olivat käyttäneet yli 30 miljoonaa dollaria [26,5 miljoonaa euroa] esiosan pilottijaksoon, kun tulin sinne. Kun näin sen muutamaa kuukautta myöhemmin, sanoin HBO:n vastaavalle sisältöjohtajalle Casey Bloysille: " Tämä ei vain toimi, enkä usko, että se yltää alkuperäissarjan asettamiin odotuksiin". Hän ei ollut eri mieltä, joka oli oikeastaan helpotus, Greenblatt kertoo kirjassa.

Greenblattin mukaan sarjalle asetetut paineet olivat valtavat.

- Joten ikävä kyllä hyllytimme sen. 

Sen sijaan yhtiö keskitti voimansa toiseen spin-off-konseptiin, josta muodostui ensi vuonna ilmestyvä House of the Dragon.

- Minä ehdotin vihreää valoa sille. Sanoin, että ei riskeerata 30 miljoonaa pilottiin. Ei tehdä pilottia, vaan huikea sarja, joka tuntuu meistä hyvältä. Annetaan vain mennä, tai sitten ei tehdä ollenkaan.

Lue myös: Game of Thronesin spin-offista ensimmäinen traileri - fanit huomasivat lupaavan yksityiskohdan

Lue myös: Game of Thrones -tähti muistelee kiisteltyä raiskauskohtausta: "Urani hirvein päivä"

Lue myös: Emilia Clarken raiskauskohtaus Game of Thronesissa oli nöyryyttävä, kertoo tähtinäyttelijä

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat