Kuva: AOP/AOP

Game of Thrones -tähti muistelee kiisteltyä raiskauskohtausta: "Urani hirvein päivä"

03.11.2020 15:45 - Roy Kokkonen

Iwan Rheonin näyttelemä Ramsay Bolton raiskasi Sophie Turnerin näyttelemän Sansa Starkin suosikkisarjan viidennellä kaudella.

Game of Thrones -sarjassa näytellyt Iwan Rheon, 35, puhuu eräästä sarjan kiistellystä kohtauksesta, jossa hänen näyttelemänsä Ramsay Bolton raiskaa Sophie Turnerin, 24, näyttelemän Sansa Starkin.

Rheon kuvailee kyseisen kohtauksen kuvauspäivää uransa hirveimmäksi brittilehti Metron haastattelussa.

- Kyseessä on kauhea tapahtuma, eikä niin saisi olla. Se oli urani hirvein päivä, hän kuvailee.

Vaikka Rheon myöntää, että kohtauksen tekeminen ja sen katsominen oli ikävää, hän toteaa, että se toteutettiin tarinalle uskollisesti.

- Se oli kauheaa. Kukaan ei halunnut olla siellä. Kukaan ei halua tehdä niin, mutta kun kertoo tarinaa, se pitää kertoa todenmukaisesti, hän sanoo.

Kohtaus aiheutti kritiikkivyöryn

Kyseinen kohtaus nähtiin sarjan viidennellä kaudella, vuonna 2015. Turner oli tuolloin vasta 19-vuotias. Sarjan tekijät saivat kohtauksen myötä kovaa kritiikkiä. Internetissä julkaistiin jopa vetoomuksia, joissa kannustettiin lopettamaan sarjan katsominen. 

Sarjan tekijät taipuivat paineen alla, ja lupasivat, että seuraavilla kausilla nähtäisiin vähemmän seksuaalista väkivaltaa.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun sarjassa esitettiin väkivaltaisia raiskauskohtauksia. Aiemmin kohua oli aiheuttanut muun muassa Emilia Clarken esittämän Daenerys Targaryenin raiskauskohtaus.

Lue myös: Emilia Clarken raiskauskohtaus Game of Thronesissa oli nöyryyttävä, kertoo tähtinäyttelijä

Lue myös: Game of Thronesiin haluttiin yksi rakkaustarina enemmän, näyttelijä kieltäytyi: "En v*ttu tee sitä"

Lähteet: Metro, Independent

Kilpailut

Uusimmat