Kuva: Lauri Kujanpää

Mr. Lordi ei ole ollut hetkeäkään elämästään somessa - "Se on saatanasta"

06.12.2021 18:15 - Iiro Myllymäki

Mr. Lordi taistelee kynsin hampain asioiden digitalisoitumista vastaan. Hän ei edes käytä viihteen suoratoistopalveluita.

Koko haastattelun pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

Mr. Lordi, eli Tomi Putaansuu, on luotsannut Lordi-yhtyettä omintakeisella tyylillään jo kohta 30 vuoden ajan. Lordi julkaisi marraskuun lopussa peräti seitsemän albumia yhdellä kertaa, ja suurprojektista pääset lukemaan lisää tästä jutusta.

Mr. Lordi ei seuraa musiikkinsa vastaanottoa sosiaalisen median alustoilla.

- En ole päivääkään ollut missään sosiaalisessa mediassa, enkä mene. Olen old school -jätkä, Mr. Lordi sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Hirviörokkarilla ei ole sosiaalisen median maailmasta mitään mairittelevaa sanottavaa.

- Mielestäni se on saatanasta, Mr. Lordi tokaisee.

Mr. Lordi kertoo, että hänen epäilyksiä herättävä ensikosketuksensa sosiaaliseen mediaan on leimannut hänen suhdettaan someen. Rokkari muistelee olleensa kiertueella Saksassa vuonna 2007 tai 2008. Yhtyeen silloinen basisti Ox sai puhelun kaveriltaan, joka ihmetteli, missä tämä on. Kaverin mukaan Ox oli sopinut näkevänsä häntä baarissa, ja asiasta oli sovittu Facebookissa. Ox oli ymmällään, mutta pian selvisi, että kaveri oli haksahtanut valeprofiiliin. Mr. Lordi selvitti tuossa kohtaa, että hänenkin henkilöllisyydellään oli lukuisia valeprofiileita Facebookissa. Tämä kokemus on osaltaan vaikuttanut Mr. Lordin suhtautumiseen sosiaaliseen mediaan.

Mr. Lordi on yleisestikin tarkka yksityisyydestään eikä halua tulla kuvatuksi ilman maskiaan. Hänelle sosiaalisen median perusidea on kummallinen.

- Ajatus siitä, että joku haluaa jakaa omaa elämäänsä tai mitä on syönyt aamupalaksi, on minulle naurettava ja käsittämätön. Tiedän, että olen äärivähemmistössä tässä. Olen kuin 85-vuotias papparainen, Mr. Lordi sanoo.

(kuva: Lauri Kujanpää)

Ei edes Spotifyta

Hän sanoo rimpuilevansa kynsin hampain asioiden digitalisoitumista vastaan. Laskutkin hänelle tulevat edelleen paperisina.

- En myöskään käytä suoratoistopalveluita. Minulla ei ole Netflixiä, vaan ostan leffani Blu-rayna. Haluan sen fyysisen tuotteen. Samoin ostan levyt cd:nä. En ole käyttänyt Spotifyta sekuntiakaan. Digitaalisuus on ollut minulle elämässäni suurin viholliseni koskaan.

Mr. Lordi sanoo, että häntä ei onneksi ole myöskään patisteltu menemään someen. Vähän aikaa sitten tosin yhtyeen manageri pohti Mr. Lordin kertoman mukaan, pitäisikö yhtyeen mennä etenkin nuorten suosimaan TikTok-palveluun. Idea ammuttiin alas nopeasti.

- Meidän somevastaavamme sanoi, että Lordi ei pysty tekemään tuollaista. Minulla esimerkiksi menee kolme tuntia laittautumiseen. Meillä ei ole tuohon aikaa, energiaa eikä kiinnostusta.

Mr. Lordin koko haastattelun pääset kuuntelemaan artikkelin alusta tai Podplaysta. Haastattelussa Mr. Lordi kertoo myös, millä mielin hän muistelee euroviisuvoittoa nyt ja miksi korona-aika on ollut hänelle positiivinen kokemus.

Lue myös: Lordi teki huiman seitsemän albumin projektin, mutta ennätys meni viime metreillä sivu suun - "Vähän v*tuttaa"

Lue myös: MTV: Lordi hylättiin Suomessa nopeasti, sanoo Mr. Lordi - "Ensin juhlittiin ja sitten syljettiin"

Kilpailut

Uusimmat