Kuva: AOP

Brian Cox hylkäsi hänelle tarjotun Game of Thrones -roolin - "Siitä ei olisi saanut niin paljon rahaa"

18.01.2022 20:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Brian Coxille tarjottiin roolia sarjan ensimmäiseltä kaudelta.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Pitkän uran tehnyt näyttelijä Brian Cox, 75, kertoo elämäkertakirjassaan Putting the Rabbit in the Hat, mitä rooleja hän on uransa aikana hylännyt. HBO:n Succession-menestyssarjassa tällä hetkellä nähtävä skotlantilaisnäyttelijä paljastaa, että hänelle tarjottiin kuningas Robert Baratheonin roolia Game of Thrones -sarjan ensimmäiseltä kaudelta. Kyseinen hahmo kuolee jo ensimmäisen kauden aikana.

Coxin kieltäytymiseen vaikutti roolista tarjottu raha.

”Game of Thronesista tuli valtavan suosittu, ja kaikki mukana olleet tietenkin tienasivat omaisuuden. Mutta kun roolia tarjottiin, siitä ei olisi saanut niin paljon rahaa, sanotaanko vaikka näin. Ja minut olisi tapettu aikaisin sarjassa, joten en olisi hyötynyt menestyksekkään sarjan pitkäaikaisista vaikutuksista, eli siitä, että palkat nousevat joka tuotantokaudella”, Cox kirjoittaa muistelmissaan GQ-julkaisun mukaan.

Lopulta rooli meni Mark Addylle.

Cox kertoo myös, että hänelle tarjottiin roolia Pirates of the Caribbean -elokuvissa. Hän kieltäytyi kuvernööri Weatherby Swannin roolista, joka meni lopulta Jonathan Prycelle. Cox kirjoittaa, että kyseinen rooli olisi tuonut hänelle kyllä hyvät rahat, mutta koki kuvernöörin roolin ”vähiten kiitolliseksi” elokuvista. Häntä myös mietitytti se, että rooli olisi sitonut hänet useampaan elokuvaan. Tässä kohtaa muistelmiaan Brian Cox sivaltaa hieman elokuvasarjan päätähteä Johnny Deppiä.

”Pirates of the Caribbean on hyvin pitkälti Johnny Depp Jack Sparrow’na -show. Vaikka hän onkin ihan miellyttävä, hän on niin yliarvostettu”, Cox kirjoittaa.

Lue myös: Game of Thrones -kirjailija hehkuttaa tulevaa spin off -sarjaa: "Rakastin sitä"

Lue myös: Game of Thrones -tähti kertoo nyt mietteensä Ed Sheeranin kiistellystä cameo-roolista

Lähteet: GQ, Collider

Kilpailut

Uusimmat