Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Kaikkien aikojen menestynein zombie-elokuva - pääosassa Brad Pitt

05.02.2022 07:15 - Iiro Myllymäki

World War Z -elokuvassa zombiepandemia uhkaa koko ihmiskuntaa.

Vuonna 2013 ilmestyneessä World War Z -elokuvassa armeijauransa jättänyt perheenisä Gerry Lane (Brad Pitt) joutuu täydellisen katastrofin keskelle vaimonsa (Mireille Enos) ja kahden tyttärensä kanssa. Perhe evakuoidaan lentotukialukselle, ja pian alkaa paljastua karmiva totuus maailmaa uhkaavasta zombiepandemiasta. Lane tutkii pandemiaa samalla, kun hän yrittää pitää perheensä turvassa.

Toimintatrillerin on ohjannut Marc Forster, jonka ohjauksiin lukeutuvat myös muun muassa Bond-elokuva Quantum of Solace ja draamakomedia Aidosti outoa.

World War Z keräsi pääasiassa positiivisia arvioita, ja esimerkiksi Brad Pittin roolisuoritusta kiiteltiin. Elokuva menestyi hyvin lippuluukuilla ja se tuotti maailmanlaajuisesti noin 480 miljoonaa euroa. Tällä tuloksella kyseessä on kaikkien aikojen eniten lipputuloja kerännyt zombie-elokuva.

Pian elokuvan ilmestymisen jälkeen kerrottiin, että leffa on saamassa jatko-osan. Yhdessä vaiheessa jatko-osaa lupailtiin vuodelle 2017, mutta lukuisia viivästyksiä seurasi tämän jälkeen. Vuonna 2019 uutisoitiin, että David Fincherin ohjaamaksi kaavailtu elokuva peruttiin budjettiongelmien takia.

World War Z:n trailerin pääset katsomaan alta.

Lue myös: Jake Gyllenhaal tutustui Brad Pittiin, kun hän teki Jennifer Anistonin kanssa roisia elokuvaa

Lue myös: Supertähtiä vilisevä seikkailuelokuva julkaistaan maaliskuussa - Brad Pittin roolihahmo ihastuttaa

Lähteet: Indiewire, Digital Spy, IMDB

Kilpailut

Uusimmat