Kuva: AOP

Pilvi Hämäläinen kehuu erityisesti yhtä Putous-kollegaansa - "Tuo kyllä helkkarin hyvää meininkiä"

09.02.2022 13:45 - Riia Frost

Pilvi Hämäläisen tunnetuimpia sketsihahmoja ovat Aina-Inkeri Ankeinen sekä Pönttö-koira.

Vuoden 2022 Putous-kautena siniseen paitaan pukeutui jälleen näyttelijä Pilvi Hämäläinen, 36. Vaikka Hämäläinen on ollut Putouksessa mukana jo seitsemän kautta, niin silti konkari myöntää edelleen tuntevansa vatsanvääntöä ennen suoraa lähetystä.

- Olin taas kerran ajatellut, että enää ei jännitä, mutta kyllä se jumankauta sitten iski, Hämäläinen kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Sehän se varmaan onkin, mikä tässä vetää puoleensa, kun tämä on niin kauheeta. Varsinkin tämä ensimmäinen live jännitti tosi paljon, Hämäläinen kuvailee.

Koronarajoitusten takia studioyleisöön oli valittu muutamia näyttelijöiden omaisia ja aplodit nostattivatkin tunnelman kattoon. Hämäläinen kertookin yleisön reaktioiden olevan mahtava lisä tähän kauteen.

- Vitsi, siitä sai voimaa! Odotan sitä, että saataisiin se oikea yleisö tänne, Hämäläinen tunnelmoi.

Sopiva kateus näyttelijäkollegoja kohtaan

Hämäläisen lisäksi Putous-ohjelmassa näyttelevät viime kaudelta tutut Maaria Nuoranne ja Mikko Töyssy sekä uudet näyttelijäkollegat Pihla Maalismaa, Aapo Oranen, Jyri Ojansivu sekä Aku Sipola. Ohjelman juontajana jo toisena kautena putkeen nähdään Christoffer Strandberg.

Hämäläinen kertoo, että tulee aina mielellään töihin, sillä kauden uusi työryhmä tulee niin hyvin toimeen keskenään. Hän jopa ylistää näyttelijäkollegojen olevan niin taitavia työssään, että konkarillakin oikein herää sopiva kateus.

- Mutta hyvällä tavalla, Hämäläinen korjaa.

- Sitten yrittää itsekkin olla vähän parempi.

Hämäläinen myös erityisesti kehuu ohjelman uutta ohjaajaa Mikko Penttilää, joka on myös aikaisemmin näytellyt Putouksessa.

- Hän (Penttilä) tuo kyllä omaa lämpöä ja helkkarin hyvää meininkiä ja fiilistä, Pilvi kehuu ja jatkaa:  - On olo, että kaikki tulevat nähdyksi ja kuulluksi.

Tämän vuoden sketsihahmo-kisassa kilpailee Pilvi Hämäläisen Die-Harri-hahmo. (kuva: Riia Frost)

Die-Harri pääsi viimeinkin ulos pöytälaatikosta

Kauden avausjaksossa ensimmäisenä sketsihahmona esiteltiin Hämäläisen luoma metallimusiikkia rakastava hahmo, Die-Harri. Hahmo erottuu joukosta Kiss-rockbändin tyylisellä kasvomaalilla ja keräsi yleisöltä paljon naurua kerrottuaan tämän perheen kutsuvan häntä leikkimielisesti satulanhaistelijaksi. Tämä nahkatakkiin puettu omaperäinen luomus on saanut inspiraatiota Hämäläisen nuoruusvuosista Lieksassa ja Die-Harri onkin jo lymynnyt pitkään näyttelijän pöytälaatikossa.

- Tämä hahmo on ollut minulla jo silloin, kun tulin Putouksen ensimmäiseen koekuvaukseen, Hämäläinen muistelee.

Hämäläinen kertoo hahmoa suunnitellessa myös pohtineensa sitä, että monessa Suomen kaupungissa on naisten muuttaessa pois jäänyt enää kylän miehet, joilla on ollut tekemisen puutetta.

- Ja sinne kaupunkiin jää vain nuoria miehiä, jotka keksii keinoja pitää sisältöä elämässään. Niin kuin esimerkiksi metallimusiikki tai kiljun juonti, Hämäläinen naurahtaa.

Tämä pohdinta tekikin viimeisen silauksen Die-Harri -sketsihahmoon.

Mikä nyt olisi siistimpää työtä?

Pilvin mielestä Putouksesta tekee maailman parhaimman työpaikan se, että työryhmä hitsautuu kauden ajaksi niin tiiviiksi.

- No oikeesti, mikä nyt olisi siistimpää kuin se, että pohditaan yhdessä hauskoja vitsejä? Pilvi kysyy retorisen kysymyksen.

- Se, että tehdään huumoria ja se, että ollaan tiiviis perhe siinä omassa kuplassa. Mä rakastan sitä ja sen takia olen ruvennut aikoinaan teatteria tekemään, Hämäläinen kiteyttää.

Putouksen suoraa lähetystä voi seurailla lauantai-iltaisin kello 19:30 MTV3-kanavalla.

Pilvi Hämäläisen, Aku Sipolan, Christoffer Strandbergin sekä Mikko Töyssyn koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

(kuva: MTV3)

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Pilvi Hämäläinen kertoo, mitä Pönttö-koira touhuaa nykyään - "Esitän, että en tuntisikaan häntä"

Lue myös: Putous-näyttelijät julkistettiin - suurin osa uusia kasvoja, mukana Salkkarit-tähti

Kilpailut

Uusimmat