Kuva: AOP

Mikko Töyssyn sketsihahmo syntyi "matador Strandbergin" kanssa - "Otin viinilasin käteen ja improsimme"

09.02.2022 18:15 - Riia Frost

Putouksen 14 kaudella nähtiin seitsemän uutta sketsihahmoa.

Putous-ohjelmassa jo useammasta kaudesta tutuksi tullut Mikko Töyssy, 41, pääsi viime lauantaina viihdyttämään uuden näyttelijäkaartin kanssa liki 1,4 miljoonaa kotikatsojaa. Kaiken harjoittelun ja aloitusjakson pitkän suunnittelun jälkeen tunne ensimmäisestä lähetyksestä on Töyssyllä hyvät.

- Onhan tätä jaksoa pitkään synnyteltykkin. Enemmän tai vähemmän aloitettu jo viime syksynä suunnittelu ja tammikuussa aloitettiin harjoitukset. Seuraavia jaksoja suunnitellaankin jatkossa vain viisi päivää, Töyssy avaa Voice.fi:n haastattelussa.

Töyssyn lisäksi Putous-ohjelmassa näyttelevät viime kaudelta tutut Maaria Nuoranne ja Pilvi Hämäläinen sekä uudet näyttelijäkollegat Pihla MaalismaaAapo Oranen, Jyri Ojansivu sekä Aku Sipola. Ohjelman juontajana jo toisena kautena putkeen on Christoffer Strandberg. Töyssy onkin tästä näyttelijäryhmästä vanhin.

Töyssy kertoo aina jännittävänsä sitä, miten uuden työryhmän kanssa kemiat tulevat kohtaamaan. Töyssy kuitenkin kertoo hänelle käyneen aina hyvä tuuri Putouksen työryhmän suhteen.

- Näin, kun olen ollut kolmena vuotena kaudessa mukana, niin on aina ollut hyvä työporukka, Töyssy kertoo.

Töyssyn mielestä Putouksessa onkin parasta se, että työporukka hitsautuu yhteen, ja että vaikka sketsihahmo putoaisikin kisasta, niin itse näyttelijä ei kuitenkaan lähde sarjasta pois.

- Tässä me ollaan kahdeksan näyttelijää pitämässä toisistamme kiinni. Tietää, että jos vähän kellahtaa, niin aina joku ottaa kiinni, Töyssy ylistää.

Mikko Töyssyn luoma sketsihahmo Kaisla Sose herätti studioyleisössä paljon naurua. (kuva: Riia Frost)

Kauden ainoa naispuolinen sketsihahmo

Tämän vuoden sketsihahmonaan Töyssy esitteli Kaisla Soseen, joka omin sanoin yrittää valmistaa itse viiniä viinitilallaan Forssassa. Kaisla kertookin kodin olevan siellä, missä kastanjetit napsahtavat.

Kun Töyssyltä kysyy, mistä idea hahmoon on saanut alkunsa, Töyssy hieman hymähtää ja pohtii, että kehtaako totuuden paljastaa vai kaunistellakko hieman tarinaa.

- Me esittelimme syksyllä kokoontumispäivänä toistemme hahmot. Kaikki muut esittivät hahmonsa ja minun vuoroni tullen totesin, ettei minulla vielä ole hahmoa, mutta nyt kun näin teidän hahmonne, niin huomasin, ettei tässä ole yhtään naishahmoa lauteilla, Töyssy muistelee.

Siitä lähti sitten tämän vuoden Putous-kauden ainoa naispuolisen hahmon suunnittelu. Töyssy kertoo Kaisla Soseen alkaneen lopulta muodostumaan yhdessä juontaja Strandbergin kanssa, jota Kaisla ihaileekin "matadoriksi".

- Otin viinilasin käteeni ja improsimme Christofferin kanssa jotain ja sitten se lähti tähän suuntaan menemään, Töyssy kertoo.

Kun Töyssyltä kysytään hänen mielestään hahmon parasta ominaisuutta, hän hymähtää uudestaan ja yrittää olla sanomatta ensimmäistä mieleensä juolahtanutta asiaa. Lopulta sekä toimittaja että Töyssy purskahtivat nauruun kyseiselle asialle, mitä ei tarvitse sanoa edes ääneen. Olisiko Töyssy kenties tarkoittanut hahmon parhaana piirteenä tämän kovasti heiluvaa rintakehää.

- En sanonut sitä, Töyssy nauraa.

Asia jää lopulta mysteeriksi, kun Töyssy pelastaa tilanteen kertomalla hahmonsa parhaaksi piirteeksi positiivisuuden.

- Ehkä se sellainen elämänjanoisuus ja pirskahtelevaisuus. Se on outo ilmestys kuitenkin vielä kaikessa, Töyssy toteaa.

- Hän on hyvin eloisa ja varmasti yllätyksiä täynnä, mitä tulevaisuus sitten näyttääkään.

Putouksen suoraa lähetystä voi seurailla lauantai-iltaisin kello 19:30 MTV3-kanavalla.

Mikko Töyssyn, Aku Sipolan, Christoffer Strandbergin sekä Pilvi Hämäläisen koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

(kuva: MTV3)

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Christoffer Strandberg herkistyi Putous-hahmon hyvästelemisestä - "Kertoo ohjelman magiasta"

Lue myös: Putous-näyttelijät julkistettiin - suurin osa uusia kasvoja, mukana Salkkarit-tähti

Kilpailut

Uusimmat