Kuva: AOP

Hittisarja saa kritiikkiä huumeidenkäytön romantisoinnista - tähtinäyttelijä Zendaya vastaa syytöksiin

09.02.2022 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Euphoria on kerännyt valtavia katselijamääriä.

Suureen suosioon noussut HBO:n Euphoria on saanut osakseen myös kritiikkiä siitä, miten se esittää nuorten huumeidenkäytön.

Esimerkiksi yhdysvaltalainen Drug Abuse Resistance Education -ohjelma eli huumeiden väärinkäytön vastustamiseen kouluttava ohjelma on kommentoinut, että Euphoria "harhaanjohtavasti romantisoi ja antaa virheellisen kuvan" huumeidenkäytöstä.

Sarjan päätähti Zendaya, 25, on nyt vastannut kritiikkiin napakasti. Hän sanoo, ettei ohjelmaa pidä ottaa ohjenuorana.

- Meidän ohjelmamme ei ole millään lailla moraalinen asia, joka opettaisi ihmisille, kuinka elää heidän elämäänsä tai mitä heidän pitäisi tehdä, näyttelijä oikaisee.

Zendaya Euphoriassa. (kuva: AOP)

Zendaya näkee, että sarjan tarkoitus on täysin päinvastainen kuin kritiikki antaa ymmärtää. Zendayasta sanoma on, etteivät ihmiset kokisi olevansa niin yksin, kun näkisivät sarjan maailman.

- Jos jotakin, niin tunne Euphorian takana ja mitä ikinä olemme yrittäneetkään tehdä, on toivottavasti auttaa ihmisiä tuntemaan olonsa vähän vähemmän yksinäisiksi kokemustensa ja kipunsa kanssa. Ja ehkä tuntea, että he eivät ole ainoita, jotka käyvät läpi käsittelemiään asioita, näyttelijä kuvailee.

Lue myös: Euphoria-tähti Zendaya varoittaa katsojia uudesta kaudesta: "Voi olla vaikeaa katsottavaa"

Lue myös: Yksi taho yritti kieltää Zendayaa ja Tom Hollandia seurustelemasta: "He eivät kuunnelleet minua"

Lähde: NME

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat