Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Aira Samulin täytti 95 vuotta - paljastaa Ilta-Sanomille, mikä on pitkän iän salaisuus

28.02.2022 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Aira Samulin on tanssinut läpi elämänsä.

Kaikkien tuntema tanssija Aira Samulin täytti eilen, 27. helmikuuta huimat 95 vuotta. Samulin muistelee Ilta-Sanomien haastattelussa elämänsä vaiheita ja pohtii, mikä on ollut pitkän iän salaisuus.

Samulin kertoo haastattelussa, että vaikka elämässä on ollut vaikeita hetkiä kuten nuorena evakkoon lähteminen, isän kaatuminen sodassa ja myöhemmin Pirjo-tyttären menehtyminen vuonna 2018, hän ei ole katkeroitunut mistään.

- En ole viitsinyt ruveta. On hyvä valita sellaisia asioita, jotka ovat viisaita ja hyviä. Aivot ovat rajoittuneet, ei sinne mahdu kaiken maailman sotkut, Samulin pohtii Ilta-Sanomien jutussa.

Samulin jatkaa, että usein ihminen jää vatvomaan, miksi juuri hänelle kävi niin kuin kävi. Samulin kertoo, että jokaisella on omat taistelunsa, joista selviää taistelemalla ja haluamalla selvitä.

- Onko viisas vai katkera ja pahansuopa ja kostonhaluinen. Siitä voi valita jokainen. Oikealla valinnalla saa parhaat yöunet, Samulin tiivistää Ilta-Sanomille.

Ukrainan sodan sytyttyä myös muistot sodasta ovat pinnalla. Samulin muistaa elävästi, kuinka itsekin joutui lähtemään evakkoon Karjalan puolelle jääneeltä Suojärveltä.

- Pääsimme viime tingassa pakoon, kun rintamamies ajoi hevosella ohitse ja kauhistui, että onko siellä vielä siviilejä. Hän tuli sanomaan, että pitää lähteä heti, Samulin muistelee samassa Ilta-Sanomien artikkelissa.

Lue myös: Esko Eerikäinen yllätti Aira Samulinin kotiovella - vastassa olikin puolialaston mies

Lue myös: Aira Samulin, mitä elämänohjeita olet noudattanut?

Lähde: Ilta-Sanomat

Uusimmat