Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: 207 kertaa "fuck" - klassikkoelokuvassa riittää kirosana joka minuutille

10.03.2022 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Arpinaama-elokuvan kielenkäyttö on rujoa ja se herättikin aikoinaan keskustelua.

Tänään televisiossa nähdään klassikkoelokuva kolmen vuosikymmenen takaa, kun Sub esittää Al Pacinon, 81,tähdittämän Arpinaama-elokuvan.

Vuonna 1983 ilmestynyt elokuva kertoo Tony Montanasta, kuubalaisesta huumekauppiaasta, jonka nälkä kasvaa syödessä ja helpon rahan toivossa ahneus käy ylitsepääsemättömäksi.

Ammuttujen luotien lisäksi elokuvassa riittää kirosanoja. Tarkkasilmäisimmät ovat laskeneet, että elokuvassa sanotaan "fuck" peräti 207 kertaa. Keskimäärin minuutin aikana elokuvassa f-sana sanotaan siis 1,21 kertaa.

Kirosanat on laskettu alkuperäisestä julkaisusta, eikä vuonna 2003 uudelleen elokuvateattereihin tuodusta versiosta.

Wikipedian eniten f-sanoja sisältävien elokuvien listalta Arpinaama löytyy sijalta 63. Kaikista eniten kirosanoja käytetään Swearnet: The Movie -elokuvassa, jossa kiroillaan peräti 935 kertaa.

Elokuvassa nähdään Al Pacinon lisäksi Michelle Pfreiffer, 63, Steven Bauer, 65, Mary Elizabeth Mastrantonio, 64, Robert Loggia sekä F. Murray Abraham, 82.

Elokuvan on ohjannut Brian De Palma, 81.

Ilmestyessään elokuva herätti keskustelua erityisesti kielenkäyttönsä vuoksi. Elokuvan väkivaltaisuus on myös herättänyt keskustelua kriitikoiden kohdalla, mutta elokuva on yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista elokuvista väkivallasta ja kielenkäytöstään huolimatta.

Elokuva on saanut elokuvasivusto IMDb:ssä arvosanaksi 8,3/10 ja elokuva on listattu top 250-elokuvaa listan sijalle 104.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Scarface

10.3.2022

Klo 21.00

Sub

Lue myös: Angelina Jolie paljasti olleensa ihastunut vastanäyttelijäänsä: "Olit niin kuuma!"

Lue myös: Al Pacino erosi 36 vuotta nuoremmasta naisystävästään - syynä suuri ikäero

Lue myös: Nukahtiko Al Pacino kesken Golden Globe -lähetyksen? Video kiertää netissä

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat