Kuva: Riia Frost

Jaajo Linnonmaa paljastaa Diili-kilpailijoiden toistuvan virheen - "Tapahtuu usein aika hutiloiden"

19.03.2022 17:15 - Riia Frost

Vuoden 2022 viihdeojelma -ehdokas Diilin pomona toimii uudellakin kaudella Jaajo Linnonmaa.

Jaajo Linnonmaa, 43, paljastaa Voice.fi:n haastattelussa muun muassa, että miten selvisi hypätessään suuriin juontajan saappaisiin Diili- ja Haluatko Miljonääriksi -ohjelmissa. Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Suositun Diili-kilpailuohjelman toinen kausi alkaa 31. maaliskuuta kello 20:00 Nelosella. Kilpailun pomona nähdään tälläkin kaudella suosittu radiojuontaja Jaajo Linnonmaa, joka on muun muassa juontanut Haluatko Miljonääriksi -ohjelmaa viisi vuotta. Linnonmaa on kuitenkin viettänyt jo tovin isyysvapaata neljännen lapsen synnyttyä, ja kertookin parasta lomassa olleen perheen kanssa jaettu aika.

- Olen saanut arkiaamuisin syödä lasteni kanssa aamiaista ja saattaa heidät koulutaipaleelle, Linnonmaa kertoo.

Radiojuontajan isyysloman aikana Diili-ohjelma on päässyt ehdolle Venla-gaalaan vuoden viihdeohjelmaksi. Linnonmaa tunnelmoi ehdokkuuden olevan mahtava asia sekä hänelle ohjelman luotsaajana että koko tiimille.

- Se on jo merkki siitä, että olemme tehneet jotain oikein, kun kerta ohjelma pyörii tylsässä bisnesmaailmassa ja olemme silti pystyneet tekemään siitä laadukkaan viihdeohjelman, Linnonmaa toteaa.

Linnonmaan mukaan Diili-ohjelman ensimmäinen kausi sai hurjan suosion sekä suuren määrän positiivista palautetta. Toista kautta suunnitellessa huomioitiin erityisesti lapsiperheiltä tulvineet toiveet, joissa pyydettiin ohjelma alkamaan tuntia aikaisemmin, jotta lapset voisivat mennä heti ohjelman jälkeen nukkumaan. Siksi se alkaakin tuntia aikaisemmin eli kello 20:00.

- Se on hienoa, että yrittäjyys kiinnostaa nuoriakin, Linnonmaa kertoo jo Diilin lehdistötilaisuuden alussa.

Pomoa ei huijata

Jaajo Linnonmaa on itse jo kokenut konkari bisnesalalla. (kuva: Mona Salminen)

Diili-ohjelmassa nähdään 14 kilpailijaa, joiden valitsemiseen on vaikuttanut heidän yrittäjätaustansa. Linnonmaa kuvailee tulevan kauden kilpailijoita persooniksi, joilla on vahvoja visioita, joita he haluavat tuoda esille. Juontaja lupaakin draamaa olevan luvassa kunnianhimoisessa kilpailussa.

- Kyllä sitä törmäilyä tulee sen verran tälläkin kaudella, että varmasti olemme seuraavanakin vuonna ehdolla vuoden viihdeohjelmaksi, Linnonmaa hieman naurahtaa.

Toinen kausi eroaa myös aiempaan siten, että tällä kertaa palkintona on 20 000 euron starttiraha voittajan aloittavalle yritykselle sekä mahdollisuus saada Linnonmaa yhtiökumppaniksi. Yrittäjäideat kuullaan vasta, kun viisi finalistia on jäljellä, ja Linnonmaan yhtiökumppanuus neuvotellaan voittajan selvittyä.

Linnonmaa on itse erittäin kokenut yrittäjä ja paljastaakin asian, mihin useat kilpailijat ovat kompastuneet Diilin molemmilla kausilla. Linnonmaa uskoo tämän virheen toistumisen johtuvan todennäköisesti kameroiden tuottamasta paineesta.

- Valmistautuminen siihen annettuun tehtävään tapahtuu usein aika hutiloiden. Lisäksi roolijako on aina surkeaa sekä porukka aina jaetaan liian nopeasti osiin, jolloin kommunikaatio katkeaa. Ja aika usein tällä kaavalla päädytään totaaliseen epäonnistumiseen, Linnonmaa kertoo.

- Yrittäjänä antaisin sellaisen vihjeen, että kun ollaan siinä uuden projektin äärellä tuntemattomien ihmisten kanssa, niin on todella tärkeää pohtia jokaisen vahvuuksia sekä tehtävän päämäärää, Linnonmaa lisää.

Hauskana lisänä Linnonmaa paljastaa, miten kilpailijat usein luulevat, että häntä pystyy huijaamaan. Todellisuus on se, että huonot suoriutumiset kantautuvat aina johtaja Linnonmaan korviin johtoryhmän muiden jäsenten, eli Toni Lähteen ja Noora Fagerströmin kautta.

- Kilpailijat tulevat yleensä kokoushuoneeseen olettaen, etten saa kuulla heidän epäonnistuneen tehtävässään. Sitten aina kyseenalaistan heidän tekemisensä, josta tulee myös lisää viihdearvoa ohjelmaan, Linnonmaa kertoo.

Johtoryhmään kuuluvat Jaajo Linnonmaan lisäksi Noora Fagerström (vas.) ja Toni Lähde (oik.). (kuva: Mona Salminen)

Lue myös: Jenni Janakka Luokkakokous-seksikohtauksestaan Jaajo Linnonmaan kanssa: "Sanoin, että kosket mihin kosket"

Lue myös: Käytätkö jonkun toisen Netflix-tunnuksia? Luvassa voi pian olla lisämaksuja

Voice.fi ja Podplay ovat molemmat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat