Kuva: AOP / Timo Korhonen

Miss Suomi -finalisti Katariina Juselius julkaisi kuvia syömishäiriön ajoilta - "Ajattelin olevani lihava"

06.04.2022 14:15 - Iiro Myllymäki

Katariina Juselius kärsi anoreksiasta ja bulimiasta.

Miss Suomi -kilpailussa kaksi kertaa nähty Katariina Juselius, 27, on julkaissut Instagramissa kuvia ajalta, jolloin hän kärsi syömishäiriöstä. Nainen kertoo, ettei ole koskaan aiemmin jakanut kyseisiä kuvia. Hän kirjoittaa, että kuvasarjan ensimmäisessä kuvassa hänet nähdään terveenä ja onnellisena, mutta kaksi seuraavaa kuvaa saavat hänessä aikaan surua.

”Minulla oli paha syömishäiriö, kun olin 17-vuotias ja olin aloittelemassa malliuraani. Muistan ajatelleeni, että olin hyvin lihava noissa kuvissa, vaikka niissä näkyy vain luuta ja nahkaa. Painoin varmaan 20 kiloa vähemmän kuin nyt. Olin jatkuvasti vilustunut, mikään ei inspiroinut minua ja kaikki tämä vaikutti suhteisiini ja kouluun. En voinut mennä minnekään, koska minulle tuli ahdistusta siitä, etten hallinnut syömistäni”, Juselius kirjoittaa englanninkielisessä päivityksessään.

Juselius kertoo päivityksessään, että anoreksian jälkeen hän sairastui bulimiaan. Hänen ajatuksensa pyörivät ruoan ja treenaamisen ympärillä. Hän kokee menettäneensä monia mahdollisuuksia syömishäiriöiden takia.

Nyt asiat ovat paremmin, mutta naista mietityttää, ovatko syömishäiriöt tehneet pysyvää haittaa.

”Aloin toipua pari vuotta sitten, koska halusin nauttia elämästä ja olla hyvä roolimalli tuleville lapsilleni. Toivon todella, että minulla on perhe tulevaisuudessa. Minua vähän pelottaa, olenko tehnyt hallaa hedelmällisyydelleni anoreksian aikana. Kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta koskaan ei voi tietää”, Juselius kirjoittaa.

Juselius määrittää itsensä 98-prosenttisesti toipuneeksi syömishäiriöistä. Edelleen stressaantuneena hän saattaa alkaa syödä vähemmän vahingossa. Hän myös kertoo, että karkin ja leivoksien nauttiminen tuntuu hänestä oudolta.

Juselius kertoo noudattavansa tällä hetkellä ketodieettiä, jossa hiilihydraattien saanti lasketaan minimiin. Hän kuitenkin kertoo, ettei laske kaloreita eikä noudata ketodieettiäkään orjallisesti. Juseliuksen koko päivityksen voit lukea alta tai tämän linkin takaa.

Tällä hetkellä Juselius opiskelee urheilutoimittajaksi ja on juontajana AlfaTV:n Jukka Laaksonen Show’ssa.

Jos kärsit syömishäiriöstä, voit saada apua esimerkiksi työ-, opiskelu- tai kouluterveydenhuollosta tai terveysasemalta. Tukea avun hakemiseen saa myös esimerkiksi Syömishäiriöliiton tukipuhelimesta numerosta 02 251 9207. Tukipuhelin päivystää maanantaisin kello 9-15. 

Lue myös: MTV: Tuore Miss Suomi nähdään Salatut elämät -sarjassa - "Näytteleminen on minun juttuni"

Lue myös: Voisiko Miss Suomessa olla mukana transsukupuolinen kilpailija? Missiemo Sunneva Sjögrén kommentoi

Lähde: Syömishäiriöliitto

Kilpailut

Uusimmat