Kuva: AOP

Sam Elliott pahoittelee Netflix-leffan teilaamista ja homoseksuaalisuuteen liittyvää kommentointia

11.04.2022 13:15 - Iiro Myllymäki

Näyttelijälegenda tylytti aiemmin The Power of the Dog -lännenelokuvaa kovin sanoin.

Näyttelijälegenda Sam Elliott, 77, on pahoitellut lausuntojaan liittyen The Power of the Dog -elokuvaan. Mies viittasi Jane Campionin ohjaamaan Netflix-elokuvaan aiemmin ”paskaläjänä” ja otti esiin häntä häirinneet viittaukset homoseksuaalisuuteen. Elokuvan pääroolissa kaapissa olevana cowboyna nähdään Benedict Cumberbatch.

- He juoksevat ympäriinsä chapseissa ilman paitaa. Läpi elokuvan on kaikenlaisia viittauksia homoseksuaalisuuteen, Elliott sanoi.

Benedict Cumberbatch The Power of the Dog -elokuvassa (kuva: AOP)

Elokuva sai yhteensä 12 Oscar-ehdokkuutta, ja Jane Campion voitti parhaan ohjaajan palkinnon gaalassa. Nyt Elliott on pahoitellut elokuvan teilaamista Deadline-julkaisun haastattelussa.

- Haluan pyytää anteeksi The Power of the Dogin näyttelijöiltä, jotka ovat hienoja näyttelijöitä kaikki. Erityisesti tahdon pyytää anteeksi Benedict Cumberbatchilta. Voin vain sanoa, että olen pahoillani, ja todella tarkoitan sitä, Elliott sanoo.

Elliott sanoo, ettei ilmaissut tuntojaan elokuvasta tarpeeksi hyvin. Hän suuntaa pahoittelunsa elokuvan näyttelijäkaartin lisäksi myös homoseksuaaleille.

- Sanoin asioita, jotka loukkasivat ihmisiä. Tunnen oloni surkeaksi siitä. Homoyhteisö on tukenut minua koko urani ajan, Elliott sanoo.

Sam Elliott on tullut itse tunnetuksi juuri western-elokuvistaan.

Ohjaaja Campion reagoi aiemmin Elliottin kommentteihin. Naisen mukaan Elliottin kritiikki kieli misogyniasta, homofobiasta ja muukalaisvihamielisyydestä.

Lue myös: Näyttelijälegenda tylytti ylistettyä lännenelokuvaa - heittikö Netflix jäätävän kuitin Twitterissä?

Lähteet: Deadline, Metro

Kilpailut

Uusimmat