Kuva: AOP / EPA

Mads Mikkelsen kritisoi metodinäyttelijöitä, kuten Lady Gagaa ja Jared Letoa: "Hevonpaskaa"

11.04.2022 22:15 - Riia Frost

Metodinäytteleminen on yksi keino valmistautua annettuun rooliin eläytymällä, tuntemalla ja ajattelemalla kuten hahmo itse.

Monet mediat uutisoivat House of Gucci -elokuvan näyttelijän Lady Gagan, 36, sekä Morbiuksen päätähden Jared Leton, 50, käyttäneen paljon aikaansa rooliensa paneutumiseen. Daily Mail -julkaisun mukaan Leto ja Gaga ovat hyödyntäneet roolisuorituksessaan metodinäyttelemistä. Metodinäytteleminen on yksi keino valmistautua rooliin käyttäytymällä, tuntemalla ja ajattelemalla hahmon tavoin jopa kuukausien ajan. Tällä tavoin voidaan mahdollistaa todenmukaisempi roolisuoritus.

Uuden Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore -elokuvan tanskalainen näyttelijä Mad Mikkelsen, 56, myöntää, ettei ole nähnyt House of Gucci -elokuvaa, mutta osaa sanoa kuitenkin mielipiteensä Gagan ja Leton hyödyntämään metodinäyttelemiseen.

- Se on hevonpaskaa.

Mikkelsen ei itse suosi rooliin jäämistä kuvauksien kulisseissa ja niiden ulkopuolella, vaan sen sijaan valmistautuu rooleihinsa muilla tavoin. Mikkelsen ei vain yksinkertaisesti näe syytä, miksi rooliin pitäisi jäädä pidemmäksi aikaa.

- Hahmoon valmistautuminen voi johtaa hulluuteen. Mitä jos elokuva onkin ihan paska? Mitä kuvittelet silloin valmistautumiskeinollasi saavuttaneesi? Mikkelsen toteaa.

- Olenko vakuuttunut siitä, ettei näyttelijä koskaan poistu roolistaan? Siitä olisi pitänyt poistua jo alusta alkaen. Miten aiot sitten valmistautua sarjamurhaajan rooliin, aiotko tarkastella sitäkin kahden vuoden ajan? Mikkelsen haastaa.

Syyttää mediaa ja Cancel-kulttuuria

(kuva: AOP / EPA)

Vaikka Mikkelsen ei koe metodinäyttelemistä omakseen, hän kuitenkin olisi valmis tekemään töitä sellaista keinoa hyödyntävän näyttelijän kanssa. Mikkelsen kuitenkin syyttää mediaa metodinäyttelemisen ylistämisestä, joka on johtanut kyseisen valmistautumiskeinon yliarvostukseen.

- Media aina kirjoittaa, että: ”herranjumala, hän ottaa työnsä niin vakavasti, joten hänen täytyy olla fantastinen, annetaan hänelle palkinto”. Kun näin puhutaan ja ihmiset tiedostavat sen, niin silloin siitä syntyy juttu, Mikkelsen analysoi.

Mikkelsen näyttelee Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore -elokuvassa mustan magian velhoa Gellert Grindelwaldia, joka oli aikaisemmin Johnny Deppin rooli. Warner Bros. -studio pyysi Deppiä luopumaan Grindelwaldin roolistaan, kun näyttelijä hävisi oikeustaistelun The Sun -julkaisua vastaan. Kyseisessä julkaisussa väitettiin Deppiä "vaimonhakkaajaksi".

Mikkelsen ei varsinaisesti kommentoi Deppin tapausta, mutta toteaa kuitenkin nykyaikana vallitsevan tietynlainen ”cancel-kulttuuri”, jossa henkilö asetetaan niin sanotusti boikottiin.

- Ihmisiä canceloidaan jatkuvasti ja jotkut syyt siihen ovat totta ja toiset taas eivät. Nykyajat ovat hulluja, ikään kuin kaikki etsisivät kiistan aiheita, Mikkelsen toteaa.

(kuva: AOP)

Lue myös: Lisää maistiaisia tulevasta Ihmeotukset-elokuvasta - fanit odottavat Mads Mikkelsenin roolisuoritusta

Lue myös: Johnny Deppin korvannut Mads Mikkelsen olisi valmis soittamaan Deppille - "Olemme tavanneet kerran"

Lähteet: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat