Kuva: AOP

JoJo Siwa ei saanut kutsua palkintogaalaan, homofobiahuhut roihahtivat - "Epäilyttävää"

12.04.2022 23:15 - Iiro Myllymäki

JoJo Siwaa ei nähty Kids' Choice Awards -tapahtumassa, vaikka hän olikin ehdolla palkinnon saajaksi.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Näyttelijä, laulaja ja sometähti JoJo Siwa, 18, ei ollut mukana Nickelodeonin järjestämässä Kids’ Choice Awards -palkintogaalassa viime viikonloppuna. Nuori tähti kertoi sosiaalisessa mediassa syynä olleen se, että hän ei ollut saanut kutsua.

- En tiedä miksi, mutta en saanut kutsua, JoJo Siwa kertoi Instagram-videolla.

Siwa ei ollut gaalassa mukana, vaikka hän olikin ehdolla palkinnon saajaksi. Siwa oli ehdolla parhaan sosiaalisen median musiikkitähden kategoriassa, mutta hävisi Dixie D’Ameliolle.

Kutsun saamattomuus on herättänyt paljon kummastusta sosiaalisessa mediassa. Siwa on ollut monen vuoden ajan tiiviissä yhteistyössä Nickelodeon-brändin kanssa. Nuorukainen on osallistunut Kids’ Choice Awards -tapahtumaan monena aiempana vuonna ja saanut palkintoja gaalassa.

Moni somekäyttäjä on arvellut, että kutsun saamattomuus on osoitus homofobiasta. Siwa tuli kaapista ulos tammikuussa 2021 ja on sittemmin ollut aktiivinen HLBTQ+-ihmisten puolestapuhuja. Monen mielestä Nickelodeon on tietoisesti jättänyt Siwan kutsumatta tämän oltua avoin seksuaalivähemmistöön kuulumisestaan. Siwa itse jakoi Twitter-tilillään joitakin tällaisia epäilyksiä esiin nostaneita twiittejä.

”Eli ainoa vuosi, kun JoJo Siwa ei saa kutsua Kids’ Choice Awardsiin on, kun hän tulee ulos kaapista ja leikkaa hiuksensa. Epäilyttävää, Nickelodeon”, kirjoitti eräs.

Kids’ Choice Awards -tapahtuman tuotantoa lähellä oleva lähde on kertonut Varietylle, että tästä ei ole kuitenkaan ollut kyse. Lähde kertoo, että Siwan kutsumattomuudessa oli kyse puhtaasta virheestä. Lähteen mukaan virhe tapahtui, koska yleisön määrää oli jouduttu rajoittamaan koronan takia.

- Tässä ei ollut millään muotoa kyse hänestä ihmisenä. Se on täysin virheellinen ja häiritsevä väittämä. Kyse oli valitettavasta virheestä, ja hänen olisi todellakin kuulunut olla paikalla, lähde sanoo.

Siwan ja Nickelodeonin edustajat eivät kommentoineet asiaa Varietylle.

Lue myös: JoJo Siwa, 18, edusti uudessa, aikuismaisemmassa tyylissä punaisella matolla - "Ensimmäinen kerta"

Lue myös: Lehdet: JoJo Siwa on eronnut tyttöystävästään - seurustelivat alle vuoden

Lähteet: Variety, Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat