Kuva: AOP

Mitä penkintäyttäjä todellisuudessa tekee Oscar-gaalassa? Taiyler paljastaa "surrealistisen" kokemuksensa

17.04.2022 11:15 - Iiro Myllymäki

Penkintäyttäjät siirtyvät julkkisten jättämille tyhjille paikoille, kun vieraat käyvät esimerkiksi vessassa. Penkintäyttäjille on omat tarkat sääntönsä.

Oscar-gaala kokoaa yhteen elokuva-alan kerman, mutta Hollywood-tähtien seassa liveyleisössä on myös ”taviksia”. Toimittaja Taiyler Simone Mitchell oli yksi vuoden 2022 gaalan penkintäyttäjistä, ja nyt hän on kertonut kokemuksestaan Insider-julkaisulle.

Penkintäyttäjien tehtävänä on täydentää yleisöä niinä hetkinä, kun varsinaiset gaalavieraat poistuvat paikoiltaan. Poistumisen syynä saattaa olla esimerkiksi vessassa tai baarissa käyminen tai seurustelu muiden vieraiden kanssa.

Penkintäyttäjät auttavat pitämään yleisön täytenä ja ilman tyhjiä välejä televisioyleisölle”, Mitchell kirjoittaa Insiderin esseessään.

Jos upotus ei näy, näet julkaisun täältä.

Refinery29-julkaisun mukaan penkintäyttäjiä on vuosittain noin 300, ja heillä on yleensä jokin kytkös gaalan televisioivaan ABC-kanavaan tai palkinnot jakavaan elokuva-akatemiaan. Mitchell pääsi halutulle penkintäyttäjän paikalle opintojensa kautta. Penkintäyttäjän roolin mahdollisti hänelle historiallisesti mustien yliopistojen ja korkeakoulujen harjoitteluohjelma, joka yhdistää opiskelijoita viihdealan harjoittelupaikkoihin.

Ei korkokengille

Penkintäyttäjänä Mitchell pääsi nauttimaan Oscar-gaalasta ilmaiseksi paikan päällä, mutta kustannuksia tuli gaalaan pynttäytymisestä. Nainen kertoo käyttäneensä yhteensä noin 720 euroa gaalavalmisteluihin, kuten mekon, laukun ja kenkien ostamiseen, hiusten laittamiseen ja manikyyriin. Penkintäyttäjät saivat oman ohjeistuksensa gaalalookin luomiseen.

”Päätehtävämme oli yksinkertainen: meitä ei saanut erottaa alan ammattilaisista, jotka käyttävät tuhansia dollareita Oscareihin. Meidät määrättiin pukeutumaan mustaan tai laivastonsiniseen, ja meitä käskettiin pukeutumaan konservatiivisesti”, Mitchell kirjoittaa.

Kenkiin liittyvä ohjeistus harmitti Mitchelliä.

”Meille neuvottiin, että korkokenkiä ei tule käyttää, koska meidän pitää liikkua paljon. Meitä myös pyydettiin pitämään korumäärä minimissä. Tämä tuntui pahalta, koska olin unelmoinut törmääväni Beyoncéen ollessani korkokengissä. Ostin sandaalit JCPenney-liikkeestä 40 eurolla”, Mitchell kertoo.

Nainen kertoo, että ennen lähetyksen alkua penkintäyttäjät ripoteltiin ympäri Dolby Theatrea penkeille. Suurin osa ei pysynyt samoilla paikoilla lähetyksen loppuun asti.

”Kun vieraat poistuivat mainoskatkojen aikana drinkeille, juttelemaan tai vessaan, penkintäyttäjät ohjattiin heidän paikoilleen. Näin ollen mainoskatkot olivat meille hyvin kiireisiä. Kun vieraat olivat paikoillaan, yli jääneet penkintäyttäjät olivat jonossa teatteritilan ulkopuolella käytävillä”, Mitchell kirjoittaa.

Hän pääsi nauttimaan show’n katsomisesta yhtä puolituntista lukuun ottamatta. Hän näki livenä muun muassa kohauttaneen hetken, kun näyttelijä Will Smith löi palkintoa jakamaan tullutta Chris Rockia.

”Kaikki show’ssa tuntui surrealistiselta. Penkintäyttäjät eivät saa jutella julkkisten kanssa, mutta oli upeaa olla edes samassa tilassa kuin Beyoncé, Zendaya ja Jill Scott.”

Lue myös: Chris Rock on kommentoinut Will Smith -tapausta ytimekkäästi stand up -keikoillaan - "Sain kuuloni takaisin"

Lue myös: "Laita v*ttu peruukki päähän" - tv-juontajan kommentti Jada Pinkett Smithille johti kritiikkivyöryyn

Lähteet: Insider, Insider, Refinery29

Kilpailut

Uusimmat