Kuva: All Over Press

Jennifer Aniston kertoo uniongelmistaan - oireita unettomuudesta unissakävelyyn

18.04.2022 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä myöntää taistelleensa useiden uniongelmien kanssa vuosikymmenien ajan.

Erityisesti Frendit-sarjan Rachelina tunnettu näyttelijä Jennifer Aniston, 53, kertoo kärsineensä vuosikymmenten ajan erilaisista uniongelmista aina unettomuudesta unissakävelyyn.

- Luulen uniongelmien alkaneen, kun olin kolmekymppinen tai jopa aiemmin, mutta eihän unenpuutteen vaikutuksia huomaa nuorena, kun sitä on niin lyömätön, Aniston kertoo People-julkaisun haastattelussa.

- Siitä tuli vain jotain, jonka kanssa sopeuduin elämään, mutta sitten yhtäkkiä sitä huomaakin unenpuutteen aiheuttamat vaikutukset elämään, työhön, mielentilaan ja fysiikkaan, hän jatkaa.

Aniston kertoo yrittävänsä nukkua, mutta nousevansa tämän tästä katsomaan kelloa. Hän myös kertoo, että mitä enemmän hän murehtii nukahtamista, sitä vaikeampaa siitä tulee.

Näyttelijä kertoo myös taannoin kärsineensä unissakävelystä, mutta tämä oire on jäänyt pois. Anistonin mukaan unissakävelyä esiintyi silloin, kun hänen unenpuutteensa oli pahimmillaan.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Aniston kertoo etsineensä helpotusta uniongelmiinsa, mutta vasta viime vuosien aikana hän ymmärsi tarvitsevansa vakavasti apua.

- Siitä tuli sellaista, jonka kanssa todella taistelin. Se oli ennen viimeisiä asioita listallani, mutta ilman kolmea hyvinvoinnin kulmakiveä ei vain pärjää, hän toteaa.

- Nämä kolme ovat ruokavalio, liikunta ja uni, Aniston summaa.

Näyttelijä kertoo asettavansa itselleen joka ilta nukkumaanmenoajan ja jättävänsä puhelimen pois makuuhuoneesta. Yhdestä rutiinistaan hän ei aio kuitenkaan luopua: hän nimittäin jakaa sängyn kolmen koiransa kanssa.

Lue myös: Heräiletkö jatkuvasti keskellä yötä? Ilmiön takana voi piillä monta syytä

Lue myös: Eikö uni meinaa tulla? 12 ruoka-ainetta, jotka voivat auttaa saamaan unen päästä kiinni

Lue myös: Rosanna Kulju paljastaa syyt unettomuuden taustalla - julkaisi samalla kauniita lomakuvia

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat