Kuva: AOP

Frendeissä näytellyt nainen näki läheltä, mitä megakuuluisuus teki sarjan tähdille - teki tärkeän oivalluksen

28.04.2022 12:15 - Iiro Myllymäki

Helen Baxendale näytteli Frendien neljännellä ja viidennellä kaudella.

Brittinäyttelijä Helen Baxendale, 51, tunnetaan parhaiten Rachelin roolista Rimakauhua ja rakkautta -tv-sarjasta, mutta hänet on nähty myös Frendeissä. Baxendale esitti Rossin toista vaimoa Emilya hittisarjan neljännellä ja viidennellä kaudella.

Helen Baxendale vuonna 2016 (kuva: AOP)

Nainen kertoo Independentin haastattelussa, että tämän kokemuksen myötä hän tajusi, ettei halua olla oikeasti kuuluisa.

- Näin, mihin kaikki se lopulta vie. Ei sillä, että olisin ollutkaan menossa siihen suuntaan. Näin sellaisia ihmisiä Frendeissä ja ajattelin, etten usko haluavani tuollaista elämää. Heitä vainottiin. He eivät voineet kävellä kauppaan ja hakea vain jotakin, Baxendale sanoo.

(kuva: AOP)

Naista ihmetytti Frendit-aikoina, että lyhyt sarjassa esiintyminen toi hänellekin paljon entistä enemmän kuuluisuutta.

- En kokenut, että ansaitsen sellaista. Kyse ei ollut minusta, vaan tästä aivan toisesta asiasta, tästä ohjelmasta, jossa satuin olemaan muutaman jakson ajan. Se koko juttu oli ihan hullua, Baxendale muistelee.

Julkisuuden kasvava mittakaava tuntui Baxendalesta ahdistavalta. Hänen perheeltään yritettiin saada haastattelukommentteja, hänet nähtiin lehtien kansissa ja toimittajat kysyivät häneltä epäasiallisia kysymyksiä. Nainen ei ollut tottunut tällaiseen, vaikka Rimakauhua ja rakkautta -sarja oli tehnyt hänestä tv-tähden Britanniassa - eikä tämäkään huomio tuntunut naisesta hyvältä.

- Uskon, että sen kanssa selviäminen vaatii tietynlaista luonnetta.

Yhtä Frendien pääroolia näytellyt David Schwimmer on kertonut omasta suhteestaan sarjan mukanaan tuomaan julkisuuteen. Hän on kertonut, että julkisuus muutti merkittävästi hänen tapaansa suhtautua muihin ihmisiin eikä hän enää kyennyt havainnoimaan ihmisiä entiseen tapaan.

- Julkisuus sai minut haluamaan hautautua lippikseni alle ja piiloutua. Tajusin, etten enää katsellut ihmisiä, vaan yritin piiloutua heiltä. Mietin, miten voin olla näyttelijä tällaisessa tilanteessa, Schwimmer on sanonut The Hollywood Reporterin Awards Chatter -podcastissa.

Myös esimerkiksi Lisa Kudrow on puhunut julkisuuden kiroista.

- Ennen kuin on tunnettu sitä ajattelee, että jos on kuuluisa, on rakastettu ja ihailtu. Sitten kun kokee sen huomion ja kaikki välittää tekemisistäsi ja haluaa kuvan sinusta, se ei tunnu lämpimältä halaukselta. Se tuntuu hyökkäykseltä, Kudrow on kertonut The Daily Expressille.

Lue myös: Frendien rakastettu lapsinäyttelijä kertoo urapolkunsa olleen kivulias: "Kuuluisuus on trauma"

Lue myös: Courteney Cox viihdytti fanejaan hulvattomalla videolla - kokeili Frendit-filtteriä Instagramissa

Lähteet: Independent, Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat