Kuva: Warner Bros. Pictures / YouTube

Tänään tv:ssä: Komediaelokuva, jonka ei uskoisi perustuvan tositapahtumiin

16.05.2022 07:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Niin kuin elokuvassakin, pitää täysin paikkaansa, että kaverukset oikeastaan vain polttivat pilveä ja tekivät muutaman bisnesspuhelun siinä samalla.

Miten kahdesta nuoresta miehestä tuli suuremman luokan aseenvaihtajia? Tähän kysymykseen vastataan War Dog -elokuvassa, joka perustuu David Packouzin ja Efraim Diverolin kokemiin tositapahtumiin.

Elokuvassa kaksi kaverusta aloittavat asekaupan Irakin sodan aikana ja onnistuvat tekemään satojen miljoonien arvoisen sopimuksen armeijan kanssa. Tästä alkaa aseentoimitus USA:n liittolaisille Afganistanissa, mutta nuorukaiset kohtaavat pian bisneksessään ongelmia.

Niin kuin elokuvassakin, Packouzin mukaan pitää täysin paikkaansa, että kaverukset "oikeastaan vain polttivat pilveä ja tekivät muutaman bisnesspuhelun siinä samalla". Packouz kertoi Rolling Stone -haastattelussa, että he halusivat ystävänsä kanssa samaa kuin moni muukin yrittäjä – paljon rahaa.

- Olin tienaamassa miljoonia. En suunnitellut olevani asekauppias ikuisesti, vaan halusin käyttää rahat musiikkiurani aloittamiseen. En ollut ikinä edes omistanut asetta, mutta se oli kiinnostavaa olla osa bisnestä, jossa päätettiin valtioiden kohtaloista, Packouz muisteli.

Diveroli taas halusi nimenomaan pysyä asekauppiaana, koska se oli hänen perheensä liiketoiminta. Diveroli rakasti aseita, niiden myymistä ja niillä ampumista. Aseiden myyminen armeijalle olikin Diverolin oma idea.

- Efraimin omakuva oli nykyaikainen kuolemankauppias. Hän oli edelleen pelkkä lapsi, mutta hän ei nähnyt itseään sellaisena. Hän oli kasvotusten muun muassa korkea-arvoisten sotilasupseerien kanssa. Efraimia ei kiinnostanut v*ttuakaan, vaan hän keskusteli heidän kanssaan, voitti heidät puolelleen ja lopulta näytti heille keskisormea. Seurasin hänen jalanjälkiään ja hän lupasi, että tienaisin miljoonia. Hän piti lupauksensa, Packouz kuvaili ystäväänsä.

War Dogs -elokuvan on ohjanut Todd Phillips ja Diverolia näyttelee Jonah Hill ja Packouzia taas Miles Teller.

Elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

War Dogs

Sub

21:00

Lue myös: Huomasitko piilotetun kohtauksen Netflixin Don't Look Up -elokuvassa?

Lue myös: Haluaisiko Jonah Hill tehdä jatkoa hittikomedialle? Kyllä, mutta vain yhdellä tavalla

Lähteet: Rolling Stone

Suosittelemme

Uusimmat