Kuva: AOP / EPA-EFE

Pop-tähti puhuu julkisuuden myrkyllisistä normeista: 'Kamalaa, että moni hyväksyy tällaisen'

28.05.2022 09:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Niin kuin moni muukin julkisuuden henkilö, myös Mabel on kohdannut suosionsa myötä nettikiusaamista, vaikka hän yritti pitkään välttää sitä.

Muun muassa Don’t Call Me Up -, Boyfriend ja Mad Love -hiteistä tunnettu muusikko Mabel, 26, kertoo The Guardian -julkaisun haastattelussa muun muassa musiikkiuransa huipuista ja kohtaamistaan ongelmista. Tukholmassa kasvanut pop-tähti julkaisi ensimmäisen kappaleensa Don’t Call Me Up vuonna 2019 ja nousi saman tien suureen suosioon.

Pop-tähti paljastikin, että suosion kasvaessa ja työmäärän lisääntyessä, myös hänen ahdistuksensa kasvoi. Siksi laulaja alkoi tarkoituksella alisuorittamaan esityksissään.

- Ajattelin, että jos pysyn 50 prosenttisesti turvallisella alueella, niin ihmiset vihaavat minua vähemmän, eikä pahoja asioita tapahtuisi, Mabel tunnustaa.

Mutta niin kuin moni muukin julkisuuden henkilö, myös Mabel kohtasi pian nettikiusaamista, vaikka hän yritti pitkään välttää sitä.

- Ihmiset sanoivat minulle, että ”sinä olet se, mikä pop-musiikissa on vialla”. Sain myös viestejä, joissa minun käskettiin tehdä kamalia asioita itselleni, Mabel muistelee.

Mabel pohtii, että hän on aina kirjoittanut biisejä rauhoittaakseen ahdistustaan, mutta mitä hän voisi tehdä silloin, kun oma selviytymiskeino alkaa luomaan itselle ahdinkoa. Pop-tähti päätti salata läheisiltään tai työtovereiltaan kokemansa tunteet.

- Kutsuimme sitä minun naamiokseni, Mabel toteaa surullisesti naurahtaen.

- Puin naamioni niin nätisti ja tein kaiken hymysuin, koska en halunnut olla se hankala artisti, Mabel lisää.

Kun Mabelin Euroopan kiertue päättyi helmikuun lopussa, muusikko päätti, että hän viimeinkin puhuisi avoimesti nettikiusaamisesta, josta on tullut räikeä julkisuuden normi. Artisti toivookin, että itse somealustat viimeinkin heräisivät tähän ikävään ilmiöön.

- Somealustojen täytyy ottaa enemmän vastuuta. Tällainen vaikuttaa negatiivisesti ihmisen mielenterveyteen, Mabel toteaa.

Mabel pureutuu entistä syvemmälle julkisuuteen ja musiikkibisnekseen, kun hän paljastaa erään toisen ikävän normin kyseisellä alalla: seksuaalinen ahdistelu ja nuorien hyväksikäyttö hittien luomiseen. Mabel kertoo olevansa huolissaan kyseisestä myrkyllisestä kulttuurista.

- Kun olin nuorempi ja menin studiolle tuottajien kanssa, niin ajattelin aina, että ”en aio maata heidän kanssaan, mutta kai minun täytyy saada heidät ajattelemaan, että heillä olisi mahdollisuus siihen”. Vain, jotta saisin kirjoittaa biisejä. On niin kamalaa, että moni meistä hyväksyy tällaisen surullisen maailman, Mabel toteaa.

Mabelin About Last Night -albumi julkaistaan 15. kesäkuuta.

(kuva: AOP / EPA-EFE)

Lue myös: Seksuaalinen hyväksikäyttö virtuaalisesti on yleistynyt - "Syntynyt uusia tapoja satuttaa"

Lue myös: Marilyn Mansonia vastaan nostettu syyte seksuaalisesta ahdistelusta on hylätty - 'Liian vähän näyttöä'

Lähteet: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat