Kuva: AOP

Miksi Marilyn Monroe hönkäili puhuessaan? Kuka osti viereisen hautapaikan? Asioita, joita et tiennyt legendaarisesta näyttelijästä

04.06.2022 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Mikäli Hollywoodin legenda olisi yhä elossa, hän olisi täyttänyt kesäkuun 1. päivä 96 vuotta.

Hollywoodin yksi kaikkien aikojen ikonisimmista henkilöistä on edesmennyt näyttelijä Marilyn Monroe. Monroen oikea nimi oli Norma Jeane Mortenson, mutta maailma oppi tuntemaan hänet taiteilijanimellään.

Mikäli näyttelijä olisi vielä elossa, hän olisi viettänyt 96-vuotispäiväänsä kesäkuun 1. päivä. Tämän kunniaksi muotijulkaisu Vogue on listannut viisi faktaa legendaarisesta näyttelijästä.

Monroen hönkäilevä puhetyyli oli tekniikka, jolla näyttelijä hillitsi lapsuusajan änkytystä

Puheterapeutin kerrotaan auttaneen Monroeta omaksumaan kurkusta lähtevän puhetyylin, josta tulikin myöhemmin yksi näyttelijän tunnistettavimmista piirteistä laulajana ja näyttelijänä. Änkytys kuitenkin palasi Monroen viimeisen elokuvan, Something's Got to Give kuvauksissa. Änkytyksen vuoksi hänellä oli vaikeuksia repliikkiensä kanssa. Hän saikin myöhemmin potkut elokuvasta.

Monroen oli tarkoitus näytellä Holly Golightlyn roolia Aamiainen Tiffanylla -elokuvassa

- Hän oli Truman Capoten ensisijainen valinta, Aamiainen Tiffanylla -elokuvasta kirjan kirjoittanut Sam Wasson on kertonut.

- Marilyn ei ottanut roolia, sillä hänen neuvonantajansa ja näyttelemisvalmentajansa sanoi, ettei hänen tulisi näytellä seksityöntekijää, hän jatkaa. Alkuperäisteoksen kirjoittaneen Capoten kerrotaan olleen hyvin pettynyt elokuvastudion päätyessä Audrey Hepburniin Monroen sijaan.

- Paramount petti minut kaikin ja tavoin ja he palkkasivat Audreyn, hänen kerrotaan sanoneen.

Legendaarinen, nudensävyinen ja kristallein koristeltu iltapuku oli niin tiukka, että Monroe täytyy ommella mekon sisään

- Se oli ihonvärinen ja ihonmyötäinen. Se ommeltiin ylle ja sitä koristivat upeat kristallit, valokuvaaja Bill Ray totesi vuonna 2014.

Monroe lauloi onnittelulaulun presidentti John F. Kennedylle iltapuvussa vuonna 1962, vain muutama kuukausi ennen kuolemaansa. Asu nousi myöhemmin uutisotsikoihin tosi-tv-tähti Kim Kardashianin, 41, pukeuduttua Met-gaalassa kyseiseen pukuun, joka sai osakseen ristiriitaisen vastaanoton.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Useat julkisuuden henkilöt ovat ostaneet Monroen muistoesineitä itselleen

Laulaja Mariah Carey osti Monroelle kuuluneen valkoisen pianon vuonna 1999. Piano kuului alun perin Monroen äidille. Laulaja pulitti hankinnastaan noin 600 000 euroa.

Muotisuunnittelija Tommy Hilfiger hankki itselleen siniset farkut, joita Monroe käytti vuonna 1954 ilmestyneessä Joki, jolta ei ole paluuta -elokuvassa. Suunnittelija maksoi housuista noin 30 000 euroa.

- Niissä on upea istuvuus, upea patina, upeaa kangasta ja upea tuntuma kädessä - lisäksi hän piti housuja kuvatessaan upeaa elokuvaa, Hilfiger on kuvaillut.

Hilfiger on hankkinut myös Monroen Sopeutumattomat-elokuvassa käyttämät saappaat. Kengät suunnittelija lahjoitti näyttelijä Demi Moorelle.

Vaikka Monroe esiintyi ihka ensimmäisessä Playboy-lehdessä vuonna 1953, lehden perustaja ei koskaan tavannut tähteä

- Hän oli oikeastaan samalla näyttelijäkurssilla veljeni kanssa New Yorkissa. Mutta tosiasia on se, etten koskaan tavannut häntä, Playboy-lehden edesmennyt perustaja, Hugh Hefner on kertonut.

- Puhuin hänen kanssaan kerran puhelimessa, mutta en koskaan tavannut häntä, lehden perustaja jatkoi.

Vuonna 1992 Hefner hankki hautaholvin Monroen hautapaikan vierestä 70 000:lla eurolla.

- Tulen makaamaan ikuisesti holvissa hänen vieressään. Siihen liittyy ajatus asian valmiiksi saattamisesta. Vietän loput ikuisuudestani Marilynin kanssa, Hefner on perustellut hankintaansa.

Lue myös: Kim Kardashian teki sen - pukeutui Marilyn Monroen miljoonien arvoiseen mekkoon ja vaalensi hiuksensa

Lue myös: Marilyn Monroen iltapuvun suunnitellut Bob Mackie jyrähtää Kim Kardashianin asuvalinnasta

Lue myös: Marilyn Monroen psykiatrisella klinikalla kirjoittama kirje julki - hirvittävää luettavaa

Lähde: Vogue

Kilpailut

Uusimmat