Kuva: All over Press

Bradley Cooperin tekonenästä uutuusroolissa syttyi someraivo: "Kuka hitto teki päätöksen"

02.06.2022 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Cooper ei ole ainoa, kenen roolittamista elokuvaan kritisoidaan.

Näyttelijä Bradley Cooper, 47, tähdittää seuraavaksi edesmenneen kapellimestari Leonard Bernsteinin elämästä kertovaa Maestro-elokuvaa. Cooper on roolissaan myös maskeerattu rajusti, jotta hän näyttäisi esikuvaltaan. Yksi Cooperin rooliin kuuluvista asusteista on suurehko tekonenä.

Kyseinen nenä on kuitenkin herättänyt kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Bernstein itse oli juutalainen, toisin kuin Cooper ja tekonenä onkin koettu loukkavana ja negatiivisia stereotypioita ylläpitävänä juutalaisia kohtaan. Tekonenän koetaan vahvistavan esimerkiksi ikivanhaa stereotypiaa siitä, että juutalaisilla olisi suuri nenä. Stereotypian tietoinen vahvistaminen koetaan sosiaalisessa mediassa juutalaisvastaisuutena.

"Kuka hitto teki tietoisen päätöksen sanoa, että kyllä, me laitamme tekonenän ei-juutalaiselle miehelle, joka näyttelee juutalaista henkilöä. Loistava idea, ehdottomasti ei juutalaisvastainen tai vahingollinen stereotypia millään lailla", yksi käyttäjä kritisoi Twitterissä.

Twitter-julkaisun voit katsoa alta tai täältä.

Tekonenällinen Cooper herätti muissakin Twitter-käyttäjissä hämmennystä ja vastareaktioita. Cooperin roolittamista ylipäätään kummasteltiin, kun rooliin oltaisiin yhtä hyvin voitu palkata juutalainen näyttelijä.

"Tai sitten voisitte palkata juutalaisen vanhemman näyttelijän sen sijaan, että laittaisitte tekonenän? Tämä on juutalaisvastaista hevonpaskaa, josta hän tulee voittamaan Oscarin", toinenkin kritisoi.

Cooper itse myös ohjaa tulevan elokuvan, jonka on määrä saada ensi-iltansa vuoden 2023 aikana. Myös hänen vastanäyttelijänsä, Bernesteinin ensimmäistä puolisoa esittävän Carey Mulliganin, 37, roolittamista on kritisoitu, sillä hahmon tosielämän esikuva oli Chilen juutalainen, jota englantilaissyntyinen, valkoinen Mulligan ei edusta.

"Tuo on paljon etnistä pukuleikkiä yhdelle elokuvalle", yksi Twitter-käyttäjä jatkaa.

Cooper roolissaan Maestro-elokuvassa. (kuva: AOP)

Lue myös: Bradley Cooperin muodonmuutos uutta roolia varten hätkähdyttää - "Onko tuo muka hän?"

Lue myös: Bradley Cooper joutui hurjan tilanteen keskelle - eteen ilmestyi mies puukon kanssa

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat