Kuva: AOP / EPA-EFE

Matthew McConaughey nosti Texasin kouluammuskelun esille Valkoisessa talossa

07.06.2022 16:45 - Riia Frost

Matthew McConaughey painottaa poliitikkoja unohtamaan poliittiset erimielisyytensä ja myöntämään, että heillä on käsissään elämänsuojeluongelma.

Valkoisessa talossa on nähty paljon julkisuuden henkilöitä puhumassa vieraiden edessä ajankohtaisista asioista. Tällä kertaa Valkoisen talon puhujakorokkeelle astui näyttelijä Matthew McConaughey, 52, joka kehotti poliitikkoja puuttumaan aseväkivaltaan kunnioittaakseen Texasin kouluammuskelun uhreja. Texasin Uvalden kaupungin kouluammuskelussa kuoli 21 ihmistä, joista kaksi oli aikuisia ja 19 oli ala-asteikäisiä oppilaita.

Samassa kaupungissa syntynyt McConaughey kertoi, miten hänelle on opetettu pienenä kunnioittamaan aseen voimaa ja kykyä. McConaughey toteaa, että tällaista kunnioitusta ei aseenkantoluvan saaneella kouluampujalla ollut. Näyttelijä myös painotti, että lakien täytyy aina varmistaa, että ihmisten elämät merkitsevät.

- Olemme nyt sellaisen mahdollisuuden edessä, jollaista ei ole ollut ennen. Mahdollisuuden, joka vaikuttaisi siltä, että todellinen muutos voi tapahtua, McConaughey korosti.

Näyttelijä myös kertoi tavanneensa lapsensa menettäneitä vanhempia ja halusi kertoa joidenkin ammuskelun uhrien tarinan. Esimerkiksi McConaughey nosti erään 10-vuotiaan lapsen Lithian kuvan ja kertoi nuoren tytön haaveilleen pääsevänsä Pariisin taidekouluun. Näyttelijä jopa näytti vieraille Lithian piirustuksia, jotta edesmennyt taiteilijalupaus saattaisi hymyillä taivaassa.

- Mutta hänen isänsä ei voi enää hemmotella häntä piloille, eikä Lithia päässyt koskaan taidekouluun, McConaughey kertoi.

- Tiedättekö, mitä jokainen näistä uhrien vanhemmista sanoi toivovansa? Että he haluavat heidän lastensa unelmien elävän ja jatkuvan, jotta he saavuttaisivat jotain jopa poissaolonsa jälkeen. Vanhemmat haluavat, että heidän lastensa menetetyillä elämillä on merkitys, McConaughey lisäsi.

Näyttelijä Matthew McConaughey nosti yhden Texasin kouluammuskelun uhrin Lithianin kuvan Valkoisen talon yleisön edessä. (kuva: AOP / EPA-EFE)

McConaughey halusi uhrien tarinoilla korostaa poliitikoille, että aseväkivalta on todellinen ongelma, joka vaatii kunnollisia muutoksia, määräyksiä ja rangaistuksia.

- Tiedämme, että tämä aihe on ajankohtainen. Meidän täytyy panostaa mielenterveyshoitoihin ja tarvitsemme turvallisempia kouluja. Meidän täytyy palauttaa niin perhearvot kuin Yhdysvaltojenkin arvot ja tarvitsemme vastuulliset aseenkantoluvat. Nämä olisivat aiheellisia, käytännöllisiä ja taktisia määräyksiä, McConaughey totesi.

- Vastuulliset aseenomistajat ovat kyllästyneitä siihen, että jotkut häiriintyneet henkilöt pahoinpitelevät ja kaappaavat ihmisiä. Siksi nämä määräykset eivät olisi askel taaksepäin, vaan eteenpäin, McConaughey lisäsi.

Lopuksi McConaughey painotti poliitikkoja unohtamaan poliittiset erimielisyytensä ja myöntämään, että heillä on käsissään elämänsuojeluongelma. Näyttelijä haastoikin poliitikot katsomaan peiliin ja pohtimaan, mitä he tosissaan arvostavat.

- Niin jakautunut kuin maamme onkin, niin tälläinen ongelma on asia, jonka olemassaolosta ja korjaamisesta olemme kaikki samaa mieltä. Tämän ei pitäisi olla puolueellinen kysymys, koska näiden ampujien teossa ei ole mitään demokraattista tai julkisten arvojen mukaista, McConaughey totesi.

McConaugheyn koko puheen voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Matthew McConaughey ei ole käyttänyt dödöä 35 vuoteen - vastanäyttelijä kommentoi nyt ominaistuoksua

Lue myös: Oscar-palkittu Matthew McConaughey halusi näytellä Marvel-sankaria - "Sanoivat, että ei kiitos"

Lähteet: USA Today

Kilpailut

Uusimmat