Kuva: AOP

Tom Hiddleston ottaa kantaa Marvel-hahmonsa biseksuaalisuuteen: "Heijastaa maailmaa, jossa elämme"

13.06.2022 20:15 - Riia Frost

Suositun Loki-hahmon biseksuaalisuus paljastettiin samannimisen sarjan kolmannessa jaksossa.

Näyttelijä Tom Hiddleston, 41, tunnetaan muun muassa roolistaan Thor-elokuvien Loki-hahmona, joka on kaaoksen ja kujeilun jumala sekä päähenkilö Thorin veli. Loki-hahmosta on myös samanniminen sarja Disney+-suoratoistopalvelussa. Kyseisen sarjan kolmannessa jaksossa Loki kertoo Lady Lokille, että hänellä on ollut romanttisia suhteita sekä prinsessojen että prinssien kanssa. Loki-sarjan ohjaaja Kate Herron on vahvistanut Twitter-julkaisussaan, että kyseisen jakson dialogi viittaa hahmon biseksuaalisuuten.

"Siitä asti, kun liityin Loki-sarjaan, minulle oli tärkeää tuoda tietoon Lokin biseksuaalisuus. Se on osa sekä hänen persoonaansa että myös minun", Herron kirjoittaa julkaisussaan.

Lokin biseksuaalisuus jakoi mielipiteitä Marvel-fanien keskuudessa ja osa suhtautuikin asiaan hyvinkin negatiivisesti. Itse hahmon näyttelijä Hiddleston kertoo näyttelijä Lily Jamesille, 33, oman mielipiteensä hahmon biseksuaalisuudesta Variety-julkaisun Actors on Actors -sarjassa.

- Kun aiemmin tutkiskelin kyseisen hahmon muinaisia myyttejä, niin huomasin, että Lokin identiteetti oli vaihteleva kaikelta osin, eli niin sukupuolen kuin seksuaalisuuden suhteen. Ja se ei ollut oikein tullut esille aikaisemmista elokuvistamme, joten siksi olen tyytyväinen ja etuoikeutettu, että se tuli ilmi sarjassa, Hiddleston kertoo.

- Marvel Cinematic -universumin täytyy heijastaa maailmaa, jossa elämme, joten oli kunnia tuoda hahmon tuollainen ominaisuus esille, Hiddleston lisää.

Hiddleston on myös viime toukokuussa paljastanut The Guardian -julkaisulle, että hän toivoo ihmisten kokevan Lokin biseksuaalisuuden ilmoittamisen positiivisesti merkittävänä.

- Halusin varmistaa, ettemme menetä Lokista piirteitä, joita ihmiset rakastavat samalla, kun luomme jotain uutta. Toivon myös, että Lokin tuleminen ulos kaapista biseksuaalina on merkityksellistä ihmisille, jotka huomasivat sen. Se on pieni askel, mutta meillä on vielä paljon matkaa edessä. Mutta tämä oli ehdottomasti ainakin meille todella tärkeää, Hiddleston kertoi.

Jamesin ja Hiddlestonin koko keskustelun Actors on Actors -sarjassa voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: She-Hulk -sarjan traileri julkaistiin - vihreä jätti nähdään muun muassa deittisovellusten käyttäjänä

Lue myös: Thor-elokuvan traileri kerää hehkutusta - varsinkin eräs yksityiskohta on fanien mieleen

Lähteet: E! News, Variety, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat