Kuva: Youtube

Tänään tv:ssä: Aku Louhimiehen ohjaama esikoiselokuva, jonka seksikohtaukset nostivat kohun

16.06.2022 07:15 - Riia Frost

Kun Levottomat-elokuva julkaistiin vuonna 2000, se herätti alkuun paljon kohua ja paheksuntaa rohkeiden seksikohtaustensa takia.

Eroottisia elokuvia rakastavia hemmotellaan, kun tänä iltana voi katsoa tv:stä Aku Louhimiehen ohjaaman esikoiselokuvan Levottomat. Solar Films -sivuston mukaan elokuva oli Louhimiehen, käsikirjoittaja Aleksi Bardyn ja leikkaaja Samu Heikkilän lopputyö Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osastolta.

Nuorten aikuisten tunne-elämän ongelmiin paneutuva elokuva käsittelee ystävyyttä, rakkautta, pettämistä ja kasvamista. Elokuvan päähenkilö on yhden illan juttuja harrastava Ari, joka tapaa Tiinan uimarannalla. Pian pari aloittaakin seurustelun ja Tiina esittelee kumppaninsa ystävilleen. Luvassa on paljaspintaista draamaa ja mielenkiintoisia juonenkäänteitä.

Kun elokuva julkaistiin vuonna 2000, se herätti aluksi paljon kohua ja paheksuntaa rohkeiden seksikohtaustensa takia. Elokuva oli kuitenkin lopulta suuri yleisömenestys ja se tavoitti julkaisuvuonnaan yli 290 000 katsojaa elokuvateattereissa, mihin yksikään toinen kotimainen elokuva ei yltänyt samana vuonna.

Elokuvan pääosissa näyttelevät Mikko Nousiainen, Laura Malmivaara, Petteri Summanen, Matleena Kuusiniemi ja Irina Björklund. Sivuosissa taas nähdään muun muassa Samuli Edelmann, Vilma Melasniemi ja Pertti Sveholm.

Levottomat on kielletty perheen pienimmiltä ja on ikärajaluokitukseltaan K-16.

Levottomat

Sub

21:00

Lue myös: Levottomat-tähdet Irina Björklund ja Mikko Nousiainen näyttelevät yhdessä 20 vuoden tauon jälkeen

Lue myös: Squid Gamen uudesta kaudesta julkaistiin ensimmäisiä maistiaisia: "Tule mukaan uudelle kierrokselle"

Lähteet: Solar Films, Yle Teema

Kilpailut

Uusimmat