Kuva: A24 / YouTube

Tänään tv:ssä: Kauhua herättänyt elokuva, jossa juhannus menee karmivasti pieleen

18.06.2022 07:15 - Riia Frost

Midsommar on joillekin kauhuelokuvien ystäville hyvä tapa aloittaa juhannuksen juhliminen.

Jos haluat jo nyt päästä juhannustunnelmaan ja samalla viettää iltasi kauhuelokuvan parissa, niin suosittelemme laittamaan tv-ruutusi päälle tänä iltana. Nimittäin tänään tv-ensi-illassa on Midsommar-kauhuelokuva, joka on tunnelmaltaan painostava verisillä kohtauksillaan, jossa hahmojen mielet murenevat pikku hiljaa.

Amerikkalainen kriisin partaalla oleva nuoripari Dani ja Christian lähtevät ystäviensä kanssa syrjäiseen ruotsalaiseen kylään juhlimaan juhannusta, eli keskikesän juhlaa. Loma vaikuttaa aluksi huolettomalta maassa, jossa aurinko ei koskaan laske. Huolettomuus kuitenkin katoaa, kun kyläläiset kutsuvat amerikkalaiset vieraansa osallistumaan juhlaan, johon liittyy muutakin kuin vain tanssiminen ja juomien nautiskelu. Elokuva ei perustu tositapahtumiin, mutta on saanut inspiraatiota ruotsalaisten juhannusperinteistä.

Vuonna 2020 Buzzfeed-sivuston lukijat jopa nimesivät elokuvan tietyn kohtauksen yhdeksi kaikkien aikojen traumatisoivimmiksi. Kyseisessä kohtauksessa kylän vanhimmat uhraavat henkensä hyppäämällä kallionkielekkeeltä katsojien läsnäollessa. Toinen hyppääjistä ei kuitenkaan kuole, vaan kituu maassa jalat katkenneena. Lopulta kyläläiset päästävät hyppääjän tuskistaan murskaamalla hänen päänsä suurella kivellä varustetulla kepillä.

"Toivon, etten koskaan olisi nähnyt tätä kohtausta," totesi eräs kyselyyn osallistuneista.

Ari Asterin ohjaamassa elokuvassa näyttelevät muun muassa Florence Pugh, Will Poulter, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren, William Jackson Harper sekä Ellora Torchia.

Midsommar-elokuva on kielletty perheen pienimmiltä ja on ikärajaluokitukseltaan K-16. Elokuvan koko trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Midsommar - loputon yö

Sub

21:00

Lue myös: Ei herkille! Elokuvakohtaukset, jotka ovat traumatisoineet ihmisiä

Lue myös: Florence Pugh kiistää romanssihuhut kollegansa kanssa - "Kiitos, kun sanotte, että näytämme seksikkäiltä"

Kilpailut

Uusimmat