Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Ensimmäinen James Bond -elokuva, jota meinasi tähdittää joku muu kuin Sean Connery

20.06.2022 07:15 - Riia Frost

Tämän illan elokuvaa tähdittää Sean Connery, joka näytteli James Bondia seitsemässä elokuvassa, kunnes hahmon pukuun pukeutui Roger Moore.

Salainen agentti 007 ja tohtori No -elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1962 ja on edelleen yksi tunnetuista klassikoista. 007-elokuvat perustuvat Ian Flemingin luomaan James Bond -hahmoon, joka kuvataan usein ainutlaatuisena agenttina, charmikkaana naistenmiehenä sekä maskuliinisuuden ikonina.

Salainen agentti 007 ja tohtori No on 007-elokuvasarjan ensimmäinen osa, jossa salainen agentti kohtaa salaperäisen tiedemiehen tohtori Non. Tiedemiehellä on tavoitteenaan tuhota Yhdysvaltain avaruusohjelma ja Bond joutuukin yhtäkkiä maailmanpelastushommiin. Kyseinen elokuva sisältää myös 007-elokuvasarjan yhden ikonisimmista kohtauksista, jossa Bond tapaa kuvankauniin ja neuvokkaan Honey Riderin (Ursula Andress). 

Elokuvan on ohjannut Terence Young, joka myös osallistui käsikirjoituksen kirjoittamiseen. Elokuvaa tähdittävät näyttelijät Sean Connery, Joseph Wiseman, Jack Lord, Bernard Lee ja Anthony Dawson.

Useiden lähteiden, kuten BBC-julkaisun mukaan Fleming aluksi vastusti Conneryn asettamista päärooliin, koska James Bond on englantilainen, kun taas näyttelijä itse oli skotlantilainen. Lisäksi Fleming ei ollut tarpeeksi vakuuttunut siitä, että Connery olisi tarpeeksi vetovoimainen tai hehkuisi seksuaalista kemiaa, mitkä olivat Bondin tunnetuimpia piirteitä. Lopulta Flemingin mieli käännytettiin ja Connery sai pääroolin pestin. Fleming jopa kirjoitti myöhemmissä teoksissaan Bondille puoliksi skontlantilaisen taustan.

Flemingin mielen muuttaminen kannatti, sillä Connery on nimetty yhdeksi parhaista Bond-näyttelijöistä. Connery näytteli James Bondia seitsemässä elokuvassa, kunnes hahmon pukuun pukeutui Roger Moore.

Ikoninen Connery menehtyi lokakuussa 2020.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Salainen agentti 007 ja tohtori No

Nelonen

21:00

Lue myös: Daniel Craigin haastattelusta tuli someilmiö - Bond-tähden pää vuosi verta koko videon ajan

Lue myös: Ikonisella Bond-parilla oli todellisuudessakin romanssi - tähti paljastaa, miksi suhde kariutui

Lähteet: IMDB, BBC

Kilpailut

Uusimmat