Kuva: AOP / EPA-EFE

Tom Hanks sanoo, ettei voisi enää näytellä tunnettua hahmoaan: "En usko, että ihmiset hyväksyisivät"

18.06.2022 12:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Tom Hanks ei usko, että nykyaikana ihmiset hyväksyisivät, että hetero näyttelisi homoseksuaalia.

Näyttelijä Tom Hanks, 65, tunnetaan muun muassa palkituista roolisuorituksistaan Philadelphia- ja Forrest Gump -elokuvissa. Philadelphia-elokuvassa Hanks näytteli homoseksuaalia, joka on kuolemassa AIDSiin. Forrest Gump -elokuvassa taas Hanks näyttelee hidasälyistä, mutta lämminsydämistä hahmoa.

New York Times -julkaisun haastattelussa Hanks kuvailee molempien klassikoiden olleen sen ajan ajattomia elokuvia, joita ei kuitenkaan voisi tehdä enää nykypäivänä. 

- Pohditaanpa, että voisiko heteromies tehdä sen roolin, jonka tein silloin Philadelphiassa? Ei, ja oikeutetusti, Hanks toteaa.

- Philadephian koko pointti oli se, että ei tarvitse pelätä. Silti yksi niistä syistä, miksi ihmiset eivät säikähtäneet elokuvaa oli, että minä näyttelin homoseksuaalia. Olemme nyt jättäneet sellaisen ajan taaksemme, enkä usko, että ihmiset hyväksyisivät nykyään homoseksuaalia näyttelevän heteromiehen epäaitouden, Hanks lisää.

Hanks ei kuitenkaan väitä, että joidenkin ihmisten kyseinen vaatimus olisi välttämättä väärin.

- Se ei ole rikos, että joku vaatii enemmän elokuvalta nykymaailmassa, jossa arvostetaan aitoutta, Hanks toteaa.

Hanks kuitenkin korjaa, ettei suinkaan ajattele, että hänen Forrest Gump -elokuvan kollega Gary Sinise ei olisi voinut toimiviensa jalkojensa takia näytellä Dan-hahmoa, jolta ne oltiin amputoitu.

- Olen varma, että tuo lähtökohta yksinään tarkoittaisi sitä, että nykymaailmassa Forrest Gumpia pilkattaisiin sosiaalisessa mediassa jo ennen kuin kukaan ehtisi edes nähdä koko elokuvaa, Hanks painottaa.

The Guardian -julkaisun mukaan moni on somessa suhtautunut skeptisesti Hanksin lausuntoon, sillä moni näyttelijä, kuten Ewan McGregor, on nykyaikana näytellyt HLBTIG+-rooleja, vaikka he ovat itse heteroita. Hanks ei ole kuitenkaan yksin mielipiteensä kanssa, sillä jo vuonna 2021 televisiotuottaja Russel T Davies väitti, että vain homoseksuaalinäyttelijöiden tulisi esittää homoseksuaalirooleja. 

(kuva: AOP)

Lue myös: Innokkaat fanit saivat tuta Tom Hanksin kiukun - "Nyt v*ttu perääntykää"

Lue myös: Tom Hanks muistelee suosikkielokuvan kuvauksia - vaihtoi housut Mona Lisan edessä

Lähteet: The Guardian, CNN, New York Times

Kilpailut

Uusimmat