Kuva: AOP

Ben Stiller puhuu Ukrainan nykyajan ahdistavista maisemista: "Todella järkyttävää"

23.06.2022 16:15 - Riia Frost

Ben Stiller kertoo muun muassa, mikä sodan aiheuttamista seuraamuksista saa hänet liikuttumaan.

Näyttelijä Ben Stiller, 56, on aikaisemmin tällä viikolla kertonut kokemuksistaan Puolassa, jossa hän tapasi Ukrainan sotaa paenneita pakolaisia. Lisäksi Stiller matkusti Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan tapaamaan itse maan presidenttiä Volodymyr Zelenskyiä, 44. Stiller kertoi ensikohtaamisen aikana syyn, miksi hän pitää Zelenskyiä sankarinaan.

- Tämä on suuri kunnia minulle. Tämä on aivan mahtavaa, olet sankarini. Lopetit näyttelijänurasi nykyisen työsi vuoksi ja se, mitä olet saanut aikaiseksi maailmassa, ja miten olet koonnut maasi yhteen, on todella inspiroivaa, Stiller toteaa NBC News -julkaisun videolla.

Stiller on ollut suurlähettiläänä Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestössä jo vuodesta 2016. Stiller kuitenkin paljastaa BBC-julkaisun haastattelussa, että vierailu sodan keskellä olevassa maassa oli hänelle ensimmäinen.

- Se on hyvin outoa, koska kun ajaa maahan, niin länsiosassa ei juuri huomaa sodan jälkiä. Paitsi yöllä, kun on ulkonaliikkumiskielto ja tunnelma muuttuu hiljaiseksi ja aavemaiseksi, Stiller avaa.

Ben Stiller on ollut suurlähettiläänä Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestössä jo vuodesta 2016. (kuva: AOP)

Stiller myös kertoo, että paikalliset yrittävät sodasta huolimatta tehdä arkisia toimiaan, kuten esimerkiksi käydä ravintoloissa. Stiller kuitenkin painottaa, että todellisuudessa paikalliset eivät yrityksistään huolimatta ole unohtaneet ympärillään olevaa sotaa.

- Lvivissä ihmiset vaikuttavat palaavan takaisin normaaliin, tai ainakin yrittävät. Mutta mitä lähemmäksi menee Kiovaan, mikä on maan itäosassa, sitä enemmän huomaa tiesulkuja ja tuhoa. Mikä on todella järkyttävää, kun ei ole nähnyt mitään sen kaltaista läheltä, Stiller kuvailee.

Näyttelijä tunnetaan muun muassa elokuvistaan Zoolander, Dodgeball ja Walter Mittyn ihmeellinen elämä. Stiller kertookin, että miten näyttelijänura vaikutti aluksi hänen suhtautumiseensa sodan maisemiin.

- Olen näyttelijä, joten ensimmäisenä ajattelen, että: ”Tämä näyttää elokuvalta”. Mutta sodan mittakaava on paljon suurempi ja sota on niin todellinen, että se on todella ahdistavaa, Stiller sanoo.

Lopuksi Stiller paljastaa, mikä sodan aiheuttamista seuraamuksista saa hänet liikuttumaan.

- Nämä ovat vain ihmisiä, kuten sinä ja minä, jotka ovat joutuneet tilanteeseen, joka ei ole lainkaan heidän hallittavissa, Stiller toteaa.

- Eikä kukaan halua jättää kotiaan tai joutua lähtemään uuteen maailmaan, jossa joutuu aloittamaan alusta. Saati joutua keksimään keinot selviytymiseen, Stiller lisää.

Videoklipin Stillerin ja Zelenskyin tapaamisesta voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Ben Stiller matkusti tapaamaan Ukrainan pakolaisia - "Miljoonat ihmiset on pakotettu jättämään kotinsa"

Lue myös: Ben Stiller palasi yhteen eksänsä kanssa - "Tämä oli odottamatonta"

Lähteet: BBC

Kilpailut

Uusimmat