Kuva: AOP

Ben Stiller matkusti tapaamaan Ukrainan pakolaisia - "Miljoonat ihmiset on pakotettu jättämään kotinsa"

20.06.2022 12:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä haluaa nostaa esiin Ukrainan pakolaisten tukalan tilanteen ja vetoaa ihmisiin, että myös nämä osoittaisivat tukensa pakolaisille.

Voit myös kuunnella artikkelin alta sekä Podplaysta.

Näyttelijä Ben Stiller, 56, on kertonut kokemuksistaan Puolassa, johon hän matkusti tapaamaan Ukrainan sotaa paenneita pakolaisia. Matkallaan hän tapasi muun muassa YK:n pakolaisasioiden päävaltuutetun, joka kertoi Stillerille laajemmin Ukrainan pakolaisten tilanteesta.

"Olen juuri saapunut Puolaan UNHCR:n kanssa tapaamaan ihmisiä, joiden elämät on revitty kappaleiksi Ukrainan sodan ja väkivaltaisuuksien vuoksi. Miljoonat ihmiset on pakotettu jättämään kotinsa, näistä yli 90 prosenttia on naisia ja lapsia. Olen täällä oppiakseni sekä jakaakseni tarinoita, jotka kuvastavat sodan inhimillisiä vaikutuksia ja vaativat solidaarisuutta", näyttelijä kirjoittaa Instagramissa.

Stiller pyytää myös tukea muilta ihmisiltä sodan pakolaisille.

"Toivon teidän seuraavan mukana ja jakavan tukenne niille, jotka ovat lähteneet kotoaan Ukrainasta sekä niille, jotka ovat pakotettuja pakenemaan maailman ääriin. Jokaisella on oikeus etsiä turvaa. Kuka tahansa, missä tahansa, milloin tahansa", Stiller summaa ajatuksensa.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Stiller jakoi Instagram-tilillään myös kuvan tapaamisestaan sotaa paenneiden perheiden kanssa. Kuvassa näyttelijä halaa kahta sotaa paennutta lasta lähellä Puolan rajaa.

"Lähellä Medykan rajaa Puolassa, minulla oli mahdollisuus tavata joitain perheitä, jotka olivat paenneet sotaa Ukrainasta jättäen rakkaansa taakseen tietämättä, milloin tulisivat palaamaan, vai olisiko heillä enää kotia, johon palata", Stiller kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Stiller ei ole ensimmäinen julkisuuden henkilö, joka on puhunut ääneen Ukrainan sodasta. Esimerkiksi näyttelijä Sean Penn matkusti Ukrainaan heti sodan alkutaipaleella kuvaamaan dokumenttielokuvaa. Näyttelijä Angelina Jolie vieraili Ukrainassa tapaamassa sodan uhreiksi joutuneita lapsia.

Lue myös: Angelina Jolie pakeni ilmahälytystä Ukrainassa - tilanne tallentui videolle

Lue myös: Ukrainan presidentti piti yllätyspuheen Grammy-gaalassa - "Tukekaa meitä millä tahansa keinoin"

Lue myös: Sean Penn pohtii tarttuvansa aseisiin Venäjää vastaan - "Mitä v**tua on tekeillä?"

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat