Kuva: AOP

Transsukupuolinen Elliot Page kommentoi saamiaan vihaviestejä - "Niin sääli"

26.06.2022 20:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Elliot Page kertoi Late Night with Seth Meyers -ohjelmassa muun muassa, miten hänen kaapista ulos tulemiseen suhtauduttiin niin lähipiirissä kuin työryhmässä.

Näyttelijä Elliot Page, 35, vieraili Late Night with Seth Meyers -ohjelmassa puhumassa muun muassa roolistaan The Umbrella Academy -sarjassa sekä transsukupuolisuudestaan. Page kertoi joulukuussa 2020 olevansa transsukupuolinen ja ilmoitti silloin vaihtaneensa nimensä Ellenistä Elliotiksi.

Ohjelman juontaja Seth Meyers, 48, kysyikin Pagelta, että olivatko näyttelijän läheiset yhtä suvaitsevaisia hänen transsukupuolisuudestaan kuin The Umbrella Academy -sarjan työryhmä.

- Kyllä ja olen erittäin kiitollinen siitä. Luulen, että moni ihminen ei ollut yllättynyt asiasta, koska olin puhunut siitä heille jo pitkään, Page vastasi.

Kaikki eivät ole kuitenkaan suhtautuneet Pagen transsukupuolisuuteen yhtä hyväksyväisesti ja siksi näyttelijä on saanut paljon negatiivisia viestejä somessa. Page kuitenkin kertoi, että hän haluaa ennemmin kiinnittää huomionsa paljon olennaisempaan asiaan.

- Haluan vain tällä hetkellä keskittyä suureen ilon tunteeseeni. Se mitä tunnen on sitä, mitä en oikeastaan koskaan ajatellut voivani tuntea ja haluan vaalia sitä eniten, Page totesi.

Elliot kuitenkin myönsi, että joskus vihaviestitkin voivat olla musertavia. 

- Se on niin sääli, koska loppujen lopuksi olemme kaikki samassa joukkueessa. Olit sitten trans-, muunsukupuolinen tai mitä ikinä, niin me kaikki kohtaamme samoja oletuksia ja rajoituksia vain sen takia, että ihmisillä on pakkomielle binäärisyydestä ja siitä, että miten muiden kuuluisi elää. Siksi minulle merkitsisi todella paljon, jos voisimme kaikki yhdistyä ja puhua siitä, miten samankaltaisia olemme elämän matkallamme, Page avasi.

Meyers pohti, että Pagen kaapista ulos tuleminen on varmasti tehnyt näyttelijän työnteosta paljon helpompaa. Page vahvisti juontajan väittämän paikkansapitäväksi.

- Luulen, että se on tehnyt minusta paremman niin monella tavalla. Niin ihmisenä, ystävänä kuin parisuhteissa, Page kiteytti.

Page toimii myös HLBTIQ+-aktivistina, ja näyttelijä on Meyersin mukaan sanonut, että hän lähestyy kyseistä toimintaa empatian kautta. Meyers kysyikin, että onko Pagen mielestä kyseinen toimintatapa tehnyt näyttelijän aktivistitoiminnasta helpompaa.

- Ei aina, mutta osittain. Luulen, että empatiakykyäni syventää se, kun heijastan oman elämäni vaikeita aikoja ja niistä selviytymistä. Lisäksi luulen, että ne ajat, jolloin tunsin oloni epämukavaksi, ovat parantaneet elämääni huomattavasti. Toivon siis, että ihmiset, joilla on ongelma minun suhteeni, voisivat yrittää kuulla tämän ja jopa sisäistää sen tietyllä tasolla, Page painotti.

Pagen koko haastattelun Late Night with Seth Meyers -ohjelmassa voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Elliot Page pakotettiin käyttämään mekkoa hittielokuvan aikaan - "Se ei ollut minulle okei"

Lue myös: Transsukupuolisen Elliot Pagen hahmoon Netflix-sarjassa tehtiin suuri muutos - ensimmäinen kuva julki

Lähteet: Late Night with Seth Meyers

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat