Kuva: AOP

X-Men-näyttelijä kertoi olevansa transsukupuolinen: 'Olen iloinen ja peloissani'

02.12.2020 11:15 - Iiro Myllymäki

Ellen Page tunnetaan tästä lähtien nimellä Elliot Page.

Muun muassa kahden X-Men-elokuvan Varjokissan roolista ja Juno-elokuvan pääroolista tunnettu Ellen Page, 33, on kertonut olevansa transsukupuolinen. Hän on myös ilmoittanut, että tästä lähtien hänet tunnetaan nimellä Elliot Page. Page kertoi asiasta Twitterissä julkaisemallaan tiedotteella. Hän kertoo pronomineikseen he/they, mikä yleensä viittaa ei-binääriseen sukupuolikokemukseen, eli siihen, että tällainen henkilö ei ole yksiselitteisesti mies tai nainen.

”Koen olevani onnekas, kun pääsen kirjoittamaan tämän ja olemaan tässä pisteessä elämääni. Pyydän myös teiltä kärsivällisyyttä. Iloni on aitoa, mutta se on myös haurasta. Vaikka olen todella onnellinen juuri nyt ja tiedän, miten etuoikeutettu olen, olen myös peloissani. Pelkään ihmisten tunkeilevuutta, vihaa, ’vitsejä’ ja väkivaltaa”, Page kirjoittaa.

Elliot Page nostaa kirjoituksessaan esiin, että transihmisten syrjintä on edelleen valitettavan yleistä ja politiikassakin on toimijoita, jotka lietsovat vihaa transsukupuolisia kohtaan. Page muistuttaa, että 40 prosenttia transsukupuolisista aikuisista yrittää itsemurhaa. Tällä lukemalla Page todennäköisesti viittaa vuonna 2015 toteutettuun National Center for Transgender Equalityn tutkimukseen.

Page haluaa rohkaista kirjoituksellaan muita transsukupuolisia.

”Kaikille teille transsukupuolisille, jotka kohtaatte häirintää, itseinhoa, väärinkäytöksiä ja väkivallan uhkaa päivittäin: näen teidät, rakastan teitä ja teen kaikkeni muuttaakseni maailmaa parempaan suuntaan”, hän kirjoittaa.

Pagen koko päivityksen näet alta tai tästä linkistä.

Elliot Page on naimisissa tanssija-koreografi Emma Portnerin kanssa. Portner on osoittanut sosiaalisessa mediassa tukensa Pagelle.

Lue myös: Sports Illustratedin uimapukunumerossa poseeraa ensimmäistä kertaa transmalli - katso upea kuva

Lue myös: Näyttelijäkaunotar poseeraa yläosattomissa vaimonsa kanssa - fanit hehkuttavat otosta

Lähteet: Metro, NBC

Juttua muokattu 3.12. klo 10.57: Lisätty tieto Elliot Pagen käyttämistä pronomineista he/they ja siihen liittyvästä ei-binäärisestä ajattelusta. Poistettu kohdat, joissa Pageen viitattiin miehenä.

Kilpailut

Uusimmat