Kuva: AOP

Billie Joe Armstrong sanoo muuttavansa pois Yhdysvalloista aborttipäätöksen myötä: "V*tut Amerikasta"

28.06.2022 23:15 - Riia Frost

Green Day -yhtyeen keulakuva Billie Joe Armstrong osoitti turhautumistaan aborttipäätökseen Hella Mega -kiertueellaan.

Green Day -yhtyeen laulaja ja kitaristi Billie Joe Armstrong, 50, esiintyi Lontoon olympiastadionilla 24. kesäkuuta ja kyseinen keikka oli osa bändin Hella Mega -kiertuetta. Yhtyeen keulakuva Armstrong otti samalla suorasanaisesti kantaa korkeimman oikeuden tekemään päätökseen, joka poistaa yhdysvaltalaisilta perustuslaillisen oikeuden aborttiin. 

Enemmistö tuomioistuimen tuomareista katsoi, ettei perustuslain tekstistä tai kansan historiasta löydy oikeutta raskauden keskeyttämiseen. Päätöksen myötä osavaltioilla on itsellään jatkossa oikeus päättää, kieltävätkö he oikeuden aborttiin vai eivät.

Armstrong osoitti turhautumistaan kertomalla yleisölle, että hän aikoo aborttipäätöksen myötä luopua Yhdysvaltain kansalaisuudestaan.

- V*tut Amerikasta! Aion v*ttu luopua kansalaisuudestani ja muuttaa tänne, Armstrong aloitti.

- Maailmassa on niin paljon typeryyttä, että menisin takaisin tuonne surkeaan maan kuvatukseen. En vitsaile, tulette kuulemaan minusta paljon lähipäivinä, Armstrong jatkoi.

Moni faneista onkin ylistänyt Armstrongin kannanottoa somessa ja varsinkin yhtyeen hittiä American Idiot, joka sopii monien mielestä hyvin nykyajan tilanteeseen.

”American Idiot tuntuu päivä päivältä entistä ajankohtaisemmalta kappaleelta”, yksi kirjoittaa.

”Billie Joe Armstrong edustaa enemmistöä yhdysvaltalaisista, kun hän sanoo: ”V*tut Amerikasta”, toinen toteaa.

Armstrong ei ole suinkaan ainoa julkkis, joka on osoittanut mieltään korkeimman oikeuden päätöksestä. Myös artistit, kuten Olivia Rodrigo, Billie Eilish ja Pink ovat osoittaneet viime päivinä niin somessa kuin keikoillaan vastustavansa aborttioikeuden poistamista.

(kuva: AOP)

Lue myös: Green Dayn uudella musiikkivideolla kovaa kritiikkiä Donald Trumpille - katso

Lue myös: Fani varasti Green Dayn shown - katso huikea video

Lähteet: USA Today, CNN

Kilpailut

Uusimmat