Kuva: AOP

Joukkoampuminen sai julkisuuden henkilöt reagoimaan - näin he ottivat kantaa tapahtumiin

06.07.2022 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Yhdysvaltain Illinoississa tapahtunut joukkoampuminen on saanut useat julkisuuden henkilöt ottamaan kantaa maan asepolitiikkaan.

Yhdysvalloissa itsenäisyyspäivänkulkueessa tapahtunut joukkoampuminen on järkyttänyt maata ja maailmaa. Joukkoampumisen seurauksena kuusi henkilöä sai surmansa ja ainakin 24 loukkaantui.

Se on saanut myös useat julkisuuden henkilöt ottamaan kantaa maan asepolitiikkaan.

Muun muassa näyttelijä Megan Fox, 36, puhui asiasta Instagram-tarinassaan.

"Todella hienoa hallitus! Ottakaa naisilta pois oikeus omaan kehoonsa... Mutta mitä ikinä Amerikka teetkään, niin pidä huoli siitä, että näillä inceleillä on helppo ja laillinen pääsy sotilasluokiteltuihin tuliaseisiin. Korkein oikeus voisi mieluummin naisten ja LGBTQIA-henkilöiden rajoittamisen sijaan keskittyä saamaan aseet pois vaarallisten ja henkisesti epävakaiden yksilöiden käsistä", Fox toteaa sosiaalisessa mediassa.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Myös näyttelijä Kerry Washington, 45, otti kantaa Twitterissä jakamalla kuvan oravanpyörästä, joka joukkoampumisten ympärillä pyörii.

"Pyörä jatkaa pyörimistään. Se jatkuu siihen saakka, kunnes näemme oikeita muutoksia ja toimia tiukemman aselain puolesta", näyttelijä pohtii.

Kuvassa esitetyn kaavion mukaan joukkoampumista seuraa mediamylläkkä, jonka jälkeen julkisuudessa esitetään osanottoja tapahtuman vuoksi. Tämän jälkeen sosiaalisessa mediassa käynnistyy kiistely asepolitiikasta, mutta kukaan ei edistä asiaa ja ajan myötä tilanne normalisoituu siihen saakka, kunnes tapahtuu uusi joukkoampuminen. Uuden tapahtuman myötä sama kuvio toistuu jälleen uudestaan.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Poliittisena strategina ja kommentaattorina tunnettu Ana Navarro-Cárdenas, 50, puolestaan ilmoitti sosiaalisessa mediassa haluavansa irtautua Yhdysvaltain kansallisesta aseyhdistyksestä (NRA).

"Hei NRA. Poistakaa nimeni listaltanne. Olette mielestäni vastenmielinen ja korruptoitunut järjestö, joka laittaa rahan ja vaikutusvallan elämän edelle sekä pitää valikoituja virkamiehiä otteessaan Amerikkaa koettelevan joukkoammuskeluepidemian edessä. Voitte pitää ilmaisen lahjanne", Navarro-Cárdenas kirjoittaa suorasanaisesti.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Illinoisin kaupungissa tapahtui maanantaina 4. heinäkuuta joukkoammuskelu itsenäisyyspäiväparaatissa. Ammuskelun vuoksi kuusi ihmistä sai surmansa ja ainakin 24 loukkaantui.

Poliisi on ottanut kiinni epäillyn tekijän, joka on 22-vuotias mies. Mies oli ampunut läheisen talon katolta kohti väkijoukkoa.

Lue myös: Rihanna hyökkäsi Donald Trumpia vastaan somepostauksessa - joukkoampumiset saivat kiihtymään

Lue myös: Suositusta kauhusarjasta poistettiin raju joukkoampumakohtaus - syynä Las Vegasin tapahtumat

Lähde: Hollywood Life

Kilpailut

Uusimmat