Kuva: AOP

Elliot Pagen entinen nimi oli Twitterin trendaavien aiheiden listalla - somepalvelun sääntöjen vastaisesti

07.07.2022 11:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Transsukupuolisen Elliot Pagen vanha nimi, eli niin sanottu "deadname", lähti leviämään Twitterissä. Tämä on vastoin palvelun omia sääntöjä vihasisällöstä.

Muun muassa Umbrella Academy -sarjasta tunnetun näyttelijä Elliot Pagen, 35, vanha nimi oli Buzzfeedin mukaan Twitterin trendaavien aiheiden listalla. Trendaavilla aiheilla tarkoitetaan sanoja ja keskustelunaiheita, joista alustalla kulloisellakin hetkellä erityisesti kirjoitetaan. Page kertoi transsukupuolisuudestaan vuoden 2020 lopussa, ja samalla hän kertoi käyttävänsä tästä eteenpäin Elliot-etunimeä. Transsukupuolisen ihmisen vanhan nimen, eli niin sanotun deadnamen, käyttöä tulee välttää, sillä se yhdistyy väärään sukupuoleen ja voi tuntua transsukupuolisesta loukkaavalta.

Buzzfeedin mukaan Pagen ”deadname” oli Twitterin trendaavien aiheiden listalla ainakin 45 minuutin ajan. Tämä on vastoin somealustan omia säädöksiä koskien vihakäytöstä. Twitterin säännöissä todetaan, että esimerkiksi seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin kohdistuva herjaaminen ja halventava sisältö ei ole sallittua. Säännöissä mainitaan erikseen ”deadnamen” käyttö kiellettynä asiana.

Twitterin tiedottaja Trenton Kennedy myöntää Buzzfeedille, että Pagen vanhan nimen näkyminen trendiaiheiden listalla oli virhe.

- Tämän ei olisi pitänyt näkyä trendeissä, ja sittemmin tämä on poistettu sieltä ja kielletty näkymästä vastaisuudessa, Kennedy sanoo.

Twitterin trendaavat aiheet määräytyvät algoritmin mukaan, mutta Twitter voi poistaa sisältöä listalta, jos se menee palvelun sääntöjä vastaan.

Buzzfeed kertoo, että Pagen entinen nimi lähti leviämään Twitterissä sen jälkeen, kun oikeistovaikuttaja ja entinen psykologian professori Jordan Peterson oli twiitannut näyttelijästä. Peterson käytti twiitissään Pagen entistä nimeä ja viittasi häneen väärillä pronomineilla. Petersonin Twitter-tili jäädytettiin tästä syystä. Tämä käynnisti transvihamielisten päivitysten tulvan Pagea vastaan, ja tämän myötä Pagen ”deadname” nousi trendaavien aiheiden joukkoon.

Lue myös: Elliot Page pakotettiin käyttämään mekkoa hittielokuvan aikaan - "Se ei ollut minulle okei"

Lue myös: Transsukupuolisen Elliot Pagen hahmoon Netflix-sarjassa tehtiin suuri muutos - ensimmäinen kuva julki

Lähteet: Buzzfeed, Twitter

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat