Kuva: AOP

Nashville-tähti paljastaa kärsineensä alkoholiriippuvuudesta: "Olin maailman huipulla ja pilasin sen"

07.07.2022 13:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

- Elämäni oli vain harmaasävyistä, Panettiere kuvailee yksinoikeudella People-julkaisussa.

Näyttelijä Hayden Panettiere, 32, puhuu ensimmäistä kertaa riippuvuudestaan opioidit-lääkkeisiin ja alkoholiin. Muun muassa Nashville- ja Heroes-sarjoista tunnettu näyttelijä sanoo, että hänen riippuvuutensa melkein vei häneltä uran ja elämän.

- Olin maailman huipulla ja pilasin sen. Luulin olevani pohjalla, mutta sitten lattialuukku aukesi, Panettiere kertoo kuvainnollisesti People-julkaisussa.

Panettiere oli tähti jo 11-vuotiaana, kun hän tähditti Remember the Titans -elokuvassa. Panettiere paljastaakin, että hän oli vasta 15-vuotias, kun joku hänen tiimistään tarjosi hänelle ”ilopillereitä” ennen punaiselle matolle astelemista.

- Heidän piti saada minut pirteäksi haastatteluissa. En tiennyt, että se ei ollut sopivaa, saati mikä ovi avautuisi, kun siitä tuli riippuvuuteni, Panettiere muistelee.

- Mutta sitten asiat alkoivat riistäytyä käsistä kuvauksissa. Ja mitä vanhemmaksi tulin, sitä enemmän lääkkeistä ja alkoholista tuli asioita, joita ilman en voinut elää, Panettiere lisää.

Panettierella on aikaisemmasta avioliitostaan Wladimir Klitschkon kanssa 7-vuotias tytär Kaya. Panettiere kärsi synnytyksen jälkeisestä masennuksesta ja haki pian apua siihen. Hoidoista huolimatta Panettieresta kuitenkin tuntui kamalalta ja hän tuli entistä riippuvaisemmaksi alkoholista, koska se oli hänen keino selviytyä päivästä.

- En koskaan tuntenut, että olisin halunnut satuttaa lastani, mutta en halunnut kuitenkaan viettää aikaa hänen kanssaan. Elämäni oli vain harmaasävyistä, Panettiere kertoo.

Lopulta Panettiere ei voinut muuta kuin antaa tyttärensä Klitschkolle hoidettavaksi. Jossain vaiheessa Panettiere kuitenkin halusi hakea apua riippuvuuteensa ja näyttelijä menikin pian vieroitukseen, traumaterapiaan ja laitoshoitoon.

- Työstin paljon itseäni ja minun täytyi olla halukas olemaan uskomattoman rehellinen itselleni.

Nykyään Panettiere on palannut töihin ja hänet tullaan näkemään Kirby Reedin roolissa tulevassa Scream-elokuvassa. Lopuksi Panettiere kuvailee matkaansa raittiuteen ja lopulliseen onneen.

- Tämä ei ole ollut helppoa ja matkaan mahtui paljon ylä- ja alamäkiä. Mutta en kadu edes kamalinta asiaa, joka on tapahtunut minulle. Tunnen olevani uskomattoman onnistunut, ja että minulle on annettu toinen mahdollisuus, Panettiere kiteyttää.

- Se on jokapäiväinen valinta ja tarkistan oloani jatkuvasti. Mutta olen myös kiitollinen, että saan taas olla osa maailmaa, enkä tule koskaan pitämään sitä itsestään selvänä, Panettiere lisää.

Hayden Panettiere. (kuva: AOP)

Lue myös: Nashville-kaunottaren perhe anelee tuomarilta apua - poikaystävä hakkasi Hayden Panettieren

Lue myös: Nashville-tähti ei näe tytärtään lähes ollenkaan - entinen mies kasvattaa lasta Ukrainassa

Lähteet: People

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat