Kuva: AOP

Brad Pitt kertoo olevansa kasvosokea - "Kukaan ei usko minua"

08.07.2022 13:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä on puhunut aiemminkin vaikeudestaan tunnistaa aiemmin tapaamiaan ihmisiä, jonka vuoksi häntä pidetään ylimielisenä ja tylynä.

Näyttelijä Brad Pittillä, 58, on vaikeuksia tunnistaa ihmisten kasvoja, jonka vuoksi häntä saatetaan luulla itsekeskeiseksi ja töykeäksi.

Pitt kertoi hiljattain GQ:n haastattelussa haasteestaan tunnistaa ihmisiä. Näyttelijän mukaan hän ei tunnista ihmisten kasvonpiirteitä.

- Kukaan ei usko minua, Pitt toteaa.

Näyttelijän mukaan hänellä ei ole virallista diagnoosia kasvosokeudesta eli prosopagnosiasta, mutta hän uskoo kärsivänsä kyseisestä vaivasta, joka saattaa aiheuttaa vaikeuksia sosiaalisissa tilanteissa.

Kasvosokeat henkilöt eivät välttämättä tunnista omien perheenjäsentensä, ystäviensä tai kumppaniensa kasvoja. Sen sijaan kasvosokeat henkilöt usein turvautuvatkin vaihtoehtoisiin tapoihin tunnistaa ihmiset: he saattavat muistaa miten ihmiset ovat pukeutuneet, miten he kävelevät tai millaiset hiukset toisilla on.

Tämä saattaa olla kiusallista ja aiheuttaa pahimmillaan ahdistusta sosiaalisissa tilanteissa, sillä kasvosokeudesta kärsivät henkilöt saattavat pelätä vaikuttavansa tympeiltä ja epäkiinnostuneilta, sillä eivät tunnista aiemmin tapaamiaan ihmisiä.

Pitt on puhunut kasvosokeudestaan aiemminkin. Vuonna 2013 hän kertoi asiasta Esquire-lehden haastattelussa.

- Monet ihmiset kuvittelevat, että olen epäkunnioittava heitä kohtaan, hän kertoi tuolloin.

Hän tunnusti tuolloin myös pysyvänsä mieluusti kotioloissa kasvosokeuden vuoksi.

Pitt ei suinkaan ole ainoa julkisuuden henkilö, joka on kertonut olevansa kasvosokea. Muun muassa Ruotsin kruununprinsessa Victorian tiedetään niin ikään kärsivän propagnosiasta. Kruununperillinen hyödyntää edustustehtävissä avustajia, jotka auttavat häntä tunnistamaan ihmisiä.

Lue myös: Brad Pitt kärsii erikoisesta vaivasta – erakoituu kotiinsa

Lue myös: Raittiit elämäntavat seuraavat toistaan - ensin Brad Pitt luopui alkoholista, seuraavaksi savukkeista

Lue myös: Bratt Pitt kertoo vetäytyvänsä elokuva-alalta - käynnissä uran viimeiset hetket

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat