Kuva: AOP / EPA-EFE

Amber Heardin mukaan yksi valamiehistön jäsenistä oli väärä henkilö - vaatii uutta oikeudenkäyntiä

11.07.2022 16:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Amber Heardin puolen mukaan oikeudenkäynti tulisi käydä uudelleen, sillä yksi valamiehistön jäsenistä oli eri henkilö kuin oli tarkoitus.

Näyttelijä Amber Heard kävi hiljattain kuuden viikon mittaisen kunnianloukkausoikeudenkäynnin entistä puolisoaan, näyttelijä-muusikko Johnny Deppiä, 59, vastaan. Nyt Heard vaatii tapauksen uudelleenkäsittelyä.

Heard on pyytänyt tuomarilta oikeuden päätöksen kumoamista, sillä hänen mukaansa yksi valamiehistön jäsenistä oli eri henkilö kuin olisi kuulunut olla.

Heardin asianajajien mukaan valamiehistöstä koostetusta listauksessa erään jäsenen kerrotaan olevan 77-vuotias, mutta kyseisen henkilön kanssa samassa osoitteessa asuu toinen samanniminen henkilö, joka on 52-vuotias. Heardin puolen mukaan valamiehistössä oli osallisena talouden nuorempi henkilö.

- Henkilö, joka osallistui oikeudenkäyntiin, oli selvästi nuorempi henkilö. Näin ollen 52-vuotias henkilöä, joka istui kuuden viikon mittaisen oikeudenkäynnin ajan valamiehistössä, ei oltu koskaan kutsuttu valamiehistöön, asiakirjoissa todetaan.

Heardin asianajajien mukaan Heardilla on näin ollen siis oikeus vaatia uutta oikeudenkäyntiä.

Huhtikuun 11. päivä alkaneessa oikeudenkäynnissä oli seitsemästä henkilöstä koostuva valamiehistö. Valamiehistön henkilöllisyys on määrätty salassa pidettäväksi vuoden ajaksi tuomion julistamisesta.

Depp haastoi entisen puolisonsa oikeuteen tämän kirjoitettua esseen The Washington Post -julkaisuun, jossa näyttelijä kertoi joutuneensa perheväkivallan uhriksi. Vaikka Heard ei nimennyt Deppiä artikkelissaan, oli tämä kuitenkin tunnistettavissa tekstistä. Valamiehistö katsoi tuomiossaan Heardin kertoneen valheellista tietoa entisestä puolisostaan, ja täten Heard tuomittiin maksamaan lähes 10 miljoonan euron edestä vahingonkorvausta Deppille.

Depp puolestaan tuomittiin maksamaan Heardille lähes kaksi miljoonaa euroa vahingonkorvauksia.

Heardin asianajaja jätti oikeuteen heinäkuun 1. päivä asiakirjan, jonka mukaan oikeudessa esitetyt todisteet eivät tukeneet riittävästi annettua tuomiota.

Aloitteen mukaan Depp keskittyi osoittamaan tapauksen täyttävän kunnianloukkauksen kriteerit sen sijaan, että tämä olisi osoittanut Heardin kertomusten olleen valheellisia.

Voit lukea oikeudenkäynnistä aiemmin kirjoitetut artikkelit täältä.

Lue myös: Amber Heard hakee tuomionsa kumoamista - "Hänellä on siihen erinomaiset perusteet"

Lue myös: Tuomari vahvisti Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeudenkäynnin tuomion - päätös oikeustaistelulle

Lue myös: Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeustaistelun valamies perustelee tuomion - "Ei riittävästi todisteita"

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat