Kuva: AOP

Mickey Rourke tylyttää Tom Cruisea: "En arvosta tuollaista"

13.07.2022 09:15 - Iiro Myllymäki

Cruise on Rourkelle täysin "epärelevantti".

Näyttelijä Mickey Rourke, 69, on tylyttänyt kollegaansa Tom Cruisea, 60, tv-haastattelussa. Mies oli vieraana Piers Morgan Uncensored -ohjelmassa ja kertoi mietteitään Hollywood-tähdestä.

Haastattelussa otettiin esille Tom Cruisen huikeaan menestykseen noussut Top Gun: Maverick -elokuva, joka on jatko-osa vuoden 1986 Top Gun -elokuvalle. Rourken mielestä kyse on rahastuksesta.

Tom Cruise (kuva: AOP)

- Se mies on tehnyt samaa roolia 35 vuotta. En arvosta tuollaista. En välitä rahasta ja vallasta, Rourke sanoo.

Sen sijaan Rourke sanoo arvostavansa Al Pacinon, Richard Harrisin ja Ray Winstonen näyttelijäntyötä sekä Chris Walkenin ja Robert De Niron varhaistuotantoa.

- Sellainen näyttelijä minä haluan olla. Vähän kuin Brando aikanaan. Arvostan heitä, jotka yrittivät venyä näyttelijöinä, Rourke jatkaa.

Piers Morgan kysyi mieheltä, pitääkö hän kuitenkin Cruisea hyvänä näyttelijänä.

- Hän on epärelevantti maailmassani, Rourke tokaisi.

Rourke on entinen nyrkkeilijä ja 1980-luvulla nostetta saanut näyttelijä. 1980-luvulla hänet nähtiin muun muassa elokuvissa 9 1/2 viikkoa ja Taistelukala. Vuoden 2008 The Wrestler – painija -elokuvan pääroolista mies sai Oscar-ehdokkuuden. Sittemmin hänet on nähty esimerkiksi elokuvissa Iron Man 2 ja The Expendables.

Cruisen tähdittämä Top Gun: Maverick on noussut tämän hetken suurimmaksi elokuvatapaukseksi. Se ylitti miljardin dollarin lipputulot vain kuukaudessa. Kyseessä on Cruisen pitkän uran kaupallisesti menestynein elokuva.

Lue myös: Top Gun: Maverick ylsi huikeaan virstanpylvääseen lipputuloissa

Lue myös: Top Gun: Maverick -elokuvantekijät haastettiin oikeuteen - "Aiomme puolustaa itseämme voimakkaasti"

Lähteet: Metro, Independent

Kilpailut

Uusimmat