Kuva: Youtube

Top Gun: Maverick ylsi huikeaan virstanpylvääseen lipputuloissa

27.06.2022 21:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tom Cruisen tähdittämä elokuva on tuottanut nyt yli miljardi dollaria lipputuloina.

Tom Cruisen, 59, tähdittämä Top Gun: Maverick -elokuva on yltänyt huimaan suosioon. Muun muassa Deadline-sivusto uutisoi, että elokuva on nyt ylittänyt miljardin dollarin lipputulojen rajan kansainvälisesti. Euroissa elokuva on tuottanut lipputuloja noin 950 miljoonaa.

Toimintadraama ylsi virstanpylvääseen vain 31 päivässä. Kyseessä on Tom Cruisen uran menestynein elokuva lipputuloilla mitattuna. Aiemmin miehen uralla paikkaa piti Mission: Impossible - Fallout -elokuva vuodelta 2018. Kyseinen elokuva tuotti noin 750 miljoonaa euroa lipputuloina. Deadline huomauttaa, että Top Gun -jatko-osa on yltänyt ennätyksellisiin tuloksiin jopa ilman julkaisua Kiinassa ja Venäjällä.

Top Gun: Maverick on jatko-osa vuoden 1986 Top Gun -elokuvalle. Elokuva on koronapandemian ajan toinen elokuva, joka on ylittänyt miljardin dollarin lipputulot. Aiemmin tähän ylsi Spider-Man: No Way Home viime vuonna.

Top Gun: Maverickin julkaisu viivästyi koronapandemian takia. Paramountin jakelupäällikkö Chris Aronson on sanonut tiedotteessa, että julkaisun lykkääminen oli oikea päätös.

- Olen iloinen siitä, että lykkäsimme julkaisua. Tällä elokuvalla tulee olemaan huikea menestys. Se tuo teattereihin sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole käyneet elokuvissa pitkään aikaan, Aronson sanoo Metron mukaan.

Elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Lue myös: Top Gun: Maverick -elokuvalle hurja suosio avausviikonloppuna - Tom Cruise ylsi omaan ennätykseensä

Lue myös: Top Gun: Maverick -elokuvantekijät haastettiin oikeuteen - "Aiomme puolustaa itseämme voimakkaasti"

Lähteet: Metro, Deadline, Deadline

Kilpailut

Uusimmat