Kuva: Scanbox Entertainment Finland / YouTube

Tänään tv:ssä: Arvostettu suomalainen musta komediaelokuva, jossa ei lopeteta vain lemmikkejä

19.07.2022 07:15 - Riia Frost

Armomurhaaja-elokuvassa ainoastaan lemmikit ovat viattomia.

Tämän illan elokuva opettaa hieman raaemmalla tavalla arvostamaan rakkaita lemmikkejämme. Armomurhaaja on vuonna 2017 ensi-iltansa saanut elokuva, joka synkästä teemastaan huolimatta on täynnä mustaa huumoria. Elokuvaa varten kannattaa siis valmistautua pitämällä avoimen mielen ja ottamalla oma rakas lemmikki kainaloon (ja ehkä ottamalla viereen myös tyynyn, jonka alle voi piiloutua, mikäli raa'at kohtaukset alkavat olla liikaa).

Elokuvassa seurataan mekaanikko Veijo Haukkaa, joka sivutyökseen lopettaa vanhoja ja sairaita lemmikkejä halvemmalla kuin yksikään eläinlääkäri. Veijo on surullisesta työstään huolimatta eläinten puolella, mutta mies ei ole kuitenkaan yhtä hyväsydäminen ja armollinen lemmikkien omistajia kohtaan. Veijo päättääkin ottaa omakseen koiran, jonka asiakas oli jättänyt hänelle lopetettavaksi. Tästä syntyykin riita entisen ja nykyisen omistajan välille ja tilanne muuttuu pian hyvinkin väkivaltaiseksi.

Veijoa näyttelee Matti Onnismaa, joka oli ennen Armomurhaajaa näytellyt vain merkittävissä sivuosissa. Onnismaan lisäksi elokuvaa tähdittävät muun muassa Jari Virman ja Pihla Penttinen. Elokuvan ainoat viattomat roolit ovat kuitenkin saaneet elokuvan päätähdet, eli lemmikit.

Pienellä budjetilla tehty elokuva sai paljon arvostusta eri elokuva-arvostelijoilta ja se jopa palkittiin vuonna 2018 parhaasta käsikirjoituksesta ja musiikista Jussi-palkinnoilla. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Teemu Nikki ja musiikista vastaavat Timo Kaukolampi ja Tuomo Puranen. Armomurhaaja-elokuvan jälkeen Nikki on ohjannut muun muassa Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvan.

Armomurhaaja on synkkä ja jännittävä elokuva, joka saattaa olla joillekin katsojille jopa erittäin opettavainen. Monien arvosteluiden perusteella yksi elokuvan opetuksista on se, että karman voimaa ei tule epäillä. 

Armomurhaaja-elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Armomurhaaja

Yle Tv2

21:00

Lue myös: Mia Ehrnroothin sukunimi on herättänyt paljon huomiota - muistelee vuosien takaisia otsikoita

Lue myös: Sami Uotilan ja hänen puolisonsa ikäero herättää tunteita - 'Ollaan kiikuttamassa saunan taakse'

Lähteet: IMDB, Episodi, Yle

Kilpailut

Uusimmat