Kuva: AOP

John Lennon kirjoitti Paul McCartneylle riipaisevan kirjeen The Beatlesin hajottua: "Ei muistella pahalla"

08.08.2022 21:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Muusikot saivat välinsä myöhemmin selvitettyä.

The Beatles hajosi myrskyisissä merkeissä vuonna 1970. Yhtyeen jäsenten John Lennonin ja Paul McCartneyn välit olivat olleet kiristyneet jo tovin, mutta tilanne kärjistyi McCartneyn haastettua yhtyeen oikeuteen.

Vuosi hajoamisen jälkeen Lennon kirjoitti McCartneylle vielä kirjeen, jossa kertoo tunteistaan laidasta laitaan. Kirjettä huutokaupataan tällä hetkellä kymmenien tuhansien eurojen arvoisena. Muusikoilla oli erimielisyyksiä siitä, kumpi osapuoli oli aloittanut vihanpidon.

"Jos et ole tässä hyökkääjä, kuten väität, niin kuka helvetti vei meidät oikeuteen ja paskoi päällemme julkisesti?" Lennon kirjoittaa tulikivenkatkuisesti entiselle bänditoverilleen.

"Kuten olen aiemminkin sanonut, oletko koskaan ajatellut, että voit olla myös väärässä?" Lennon jatkaa haastaen.

Lennonin ja McCartneyn välejä hiersi myös näkemys Lennonin kumppanista, Yoko Onosta. McCartney väitti Onon tulleen The Beatlesin väliin ja näin olleen osallisena yhtyeen hajoamiseen. Lennon kertoo kirjeessä olleensa juuri Onoon kohdistuvasta käytöksestä erityisen loukkaantunut.

"Tarjous, joka todella ihmetyttää meitä, on pyyntösi tavata ilman Lindaa ja Yokoa. Luulin sinun tähän mennessä jo ymmärtäneen, että minä olen John ja Yoko", Lennon viittaa suhteeseensa sekä McCartneyn omaan tuolloiseen puolisoon Linda McCartneyhyn.

Kirje kuitenkin päättyy sovittelevissa merkeissä ja Lennon muistuttaa olevansa avoin tapaamiselle, jos McCartney vain sitä haluaa.

"Ei muistella pahalla. Tiedän meidän pohjimmiltamme haluavan samaa ja kuten sanoin puhelimessa ja tässä kirjeessä, milloin vain haluat tavata, sinun tarvitsee vain soittaa", Lennon muistuttaa.

Lennon ja McCartney saivat välinsä myöhemmin vielä selvitettyä. Tällä hetkellä The Beatlesin tarinasta on tekeillä myös elokuva.

Lue myös: Tulevan The Beatles -elokuvan näyttelijät on paljastettu: "He ovat karismaattisia ja hyvin aitoja"

Lue myös: Paul McCartney muistaa viimeisen keskustelun John Lennonin kanssa: "Antaisin mitä vain, jos hän eläisi"

Lue myös: The Beatles meinasi aikoinaan esiintyä Suomessa - "Jotain hässäkkää siinä oli"

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat